Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

contract de munca
Categorie: Economic

• Senatorii PSD au o nouă idee pentru Codul Muncii: introducerea unui nou tip de contract numit „contract de zero ore”.
• Angajatorul nu este obligat să garanteze un număr minim de ore pe săptămână, de asemenea, angajatul poate refuză munca în momentul în care i se cere.


După ce liberalii au propus, recent, îmbunătățirea Codului Muncii prin noi tipuri de contracte, PSD a venit cu o altă idee: contractul de muncă de zero ore. Potrivit celor inițiatorilor, propunerea este menită să răspundă nevoii de flexibilizare a pieței muncii din România.

Un contract propus de inițiatorii PNL este cel de „muncă la cerere”: salariatul prestează o activitate pentru şi sub autoritatea angajatorului, la solicitarea acestuia, în zilele şi în intervalul orar stabilite de către angajator. Condiția este aceea de a înștiința în scris salariatul, în termenul stabilit în contract. Acesta nu poate fi mai mic de două zile lucrătoare anterioare începerii de către angajat a activității pentru care este solicitat. Angajatorul are obligația de a garanta în plată salariul aferent numărului de ore prestate de către salariat, titrează infofinanciar.ro, dar nu mai puţin de salariul aferent unui număr de cel puţin 32 ore/lună.

PSD a venit, însă, cu o altă propunere legislativă: contractul de zero ore. Potrivit inițiatorilor, este acel contract prin care angajatorul nu este obligat să garanteze un număr minim de ore pe săptămână, iar angajatul poate să nu accepte munca în momentul în care i se cere, programul de muncă fiind în întregime flexibil. Astfel, angajatorul poate avea salarați care vor presta activitate doar la cererea superiorului. Bineînțeles, și banii sunt pe măsură: conform proiectului, „drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, conform numărului de ore consemnate de către angajator în pontaje, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru”, mai relatează sursa citată.
Salariații care au fost angajați în baza acestui contract de zero ore vor avea, de asemenea, beneficii de bază de securitate socială, inclusiv plata concediilor de maternitate/paternitate, concediu de odihnă și asigurări de sănătate.
„Realitatea cotidiană demonstrează faptul că multe companii întâmpină dificultăți atunci când trebuie să organizeze programul de lucru al salariaților. Orele de lucru nu sunt întotdeauna suficiente pentru îndeplinirea unor sarcini, iar unii angajatori plătesc ore suplimentare pentru a se asigura că activitățile sunt efectuate în termen. De asemenea, unii angajatori încearcă să nu plătească orele suplimentare, astfel încât și salariații sunt prejudiciați”, argumentează autorii proiectului.
Pentru a intra în vigoare, ambele inițiative trebuie să fie adoptate de Parlament și promulgate.

CITEȘTE ȘI: RUSALIILE. De ce le sărbătorim în aceste zile și ce să facem să ne meargă bine?

Back To Top