sovlaki pret grecia
Categorie: Știri internaționale
  • Meniurile în restaurantele din Grecia s-au scumpit semnificativ față de vara trecută, relevă o analiză Reuters.
  • O porție din gustarea tradițională souvlaki a ajuns să coste cu 30% mai mult.
  • Aproximativ 1,4 milioane de români sunt așteptați să-și petreacă, în această vară, concediul în stațiunile elene.

Restaurantele din Grecia se pregătesc pentru sezonul de vară, dar își vor întâmpina clienții cu prețuri semnificativ mai mari decât în sezonul trecut. Preţul souvlaki, o gustare populară atât în rândul localnicilor cât şi al turiştilor, care a crescut în medie cu 30%, cu mult peste inflaţia de 10%, aflată la rândul ei la un maxim al ultimilor 28 de ani, transmite Reuters, citat de News.ro.

În zona Atenei, carnea la grătar învelită în lipie, cu salată și iaurt cu usturoi, costă 3,3 euro.

VEZI ȘI: Bulgaria vrea să conecteze România cu Grecia prin două autostrăzi. Coridorul București - Salonic, prioritar pentru UE

În condiţiile în care costul principalelor ingrediente ale  souvlaki - carne, legume şi ulei de floarea-soarelui - este în creştere puternică, împreună cu preţurile energiei, din cauza impactului războiului şi al pandemiei de Covid-19 asupra lanţurilor de aprovizionare, acest lucru evidenţiază unele dintre principalele presiuni cu care se confruntă economia mondială, mai notează News.ro.

Potrivit estimărilor de la acest moment, Grecia este destinația în care aproximativ 1,4 milioane de români își vor petrece în acest an concediul.

Foto: thisisathens.org

 

Back To Top