shumukh parfum
Categorie: Știri internaționale

 • Al treilea cel mai scump parfum din lume este Clive Christian No. 1 Imperial Majesty, iar o sticlă de 30 de ml costă 12.722 $.
• Cât ajunge să coste un Dior, un Chanel sau un Tom Ford?


Pasionații de parfumuri știu foarte bine că, pentru o aromă specială, pot ajunge să scoată din buzunar sume impresionante, însă la ce preț poate să ajungă un simplu parfum?
Cel mai scump parfum din lume la momentul actual este Shumukh, iar pasionații vor plăti pentru o singură sticlă 1,29 milioane. Shumukh este o combinație incredibilă de ingrediente, care include lemn de agar, lemn de santal, mosc, trandafir de Turcia și alte câteva care nu au fost date publicității. Parfumul a fost conceput de către parfumierul Asghar Adam Ali, din Dubai, conceptul fiind o adevărată operă de artă: o carcasă din piele, de aproape doi metri înălțime, ce dezvăluie o sticlă împodobită cu simboluri din patrimoniul Emiratelor Arabe Unite, relatează money.ro.
Al doilea cel mai scump parfum din lume în 2022 este DKNY Golden Delicious, iar o singură sticlă costă 1 milion de dolari. Sticla parfumului a fost creată pentru o cauză caritabilă, produsul final fiind unicat și donat licitației „Action Against Hunger”, în cadrul căreia a fost achiziționat cu un milion de dolari. Parfumul este rezultatul a 1.500 de ore de muncă a unor experți bijutieri, sticla înglobând 2.909 pietre prețioase, între care 2.700 diamante albe, 183 safire galbene, un safir Cabochon din Sri Lanka, o turmalină Paraiba turcoaz din Brazilia, patru diamante și alte 15 diamante roz din Australia.

CITEȘTE ȘI: Cele mai transparente primării în 2022. Ploieștiul, la jumătatea clasamentului
Al treilea cel mai scump parfum din lume este Clive Christian No. 1 Imperial Majesty, iar o sticlă de 30 de ml costă 12.722 $. A fost realizat de către parfumierul britanic Roja Dove, care și-a fascinat fanii cu note de ulei de trandafiri, iasomie și vanilie de Tahiti. Sticla are un design în deplină concordanță cu numele, cu un capac făcut din aur de 18 carate ce înglobează un diamant de 5 carate, titrează money.ro.
Pasionații de Chanel trebuie să știe că cel mai scump parfum de pe piață costă 4.200 de dolari, în formatul de 30 de ml. A fost creat în anul 1921, în urma colaborării dintre Coco Chanel și parfumierul Ernest Beaux, Chanel Grand Extrait deține un pedigree extrem de valoros în lumea parfumurilor de clasă. Sticla este o operă de artă, având o formă ce pare simplă la prima vedere dar care, de fapt, este compusă din mai multe straturi de complexitate artistică, mai precizează sursa citată.
Și Tom Fort se laudă cu parfumul Fucking Fabulous Eau De Parfum Spray, al cărui preț depășește 1.000 de euro în funcție de cantitatea dorită.
VEZI ȘI: EXPOZIȚIE. Grația cristalelor, dezvăluită la Muzeul de Științele Naturii

 

Back To Top