macron
Categorie: Știri internaționale

 • Președintele Franței, Emmanuel Macron va ajunge, marți, 14 iunie, în România, pentru o vizită la soldații francezi care se află în țara noastră, a anunțat Palatul Elysée.
• Franţa a desfăşurat de asemenea în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie.


Emmanuel Macron se va deplasa marţi în România, pentru a se întâlni cu trupele franceze staţionate aici, apoi se va deplasa în Republica Moldova miercuri, pentru a-şi afirma susţinerea faţă de această ţară afectată de războiul din Ucraina, a anunţat vineri Palatul Elysée.
Preşedinţia franceză a precizat că o vizită a lui Macron în Ucraina se va derula la o dată care nu a fost încă fixată, într-un moment în care ea va fi „utilă preşedintelui (Volodimir) Zelenski”, titrează digi24.ro.

CITEȘTE ȘI: Răchită, acuzat că i-a jignit pe suporterii Petrolului. „Pentru noi ești persona non-grata”

Grupul de luptă al NATO pe care Franța îl conduce va fi desfășurat la Cincu și are în prezent aproape 800 de membri, dar pe viitor va crește la un efectiv de 1.000 de soldați, din mai multe țări NATO. „Am fost mobilizat acum trei luni, la începutul lui martie, iar batalionul meu are acum în jur de 800 de militari, 500 sunt francezi, 300 belgieni. Am fost mobilizați la Constanța, la baza militară de la Kogălniceanu, iar acum am început mutarea la Cincu, unde grupul de luptă va fi desfășurat. Vor fi integrați soldați din mai multe state. Acum sunt din Belgia, dar vor veni cu siguranță și din Olanda, iar cu timpul acest grup de luptă va integra și mai mulți soldați din exterior, astfel încât în final să ajungem la un efectiv de 1.000 de oameni”, spunea la sfârșitul lunii trecute colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă al NATO din România.
De asemenea, Franţa a desfăşurat în România, un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie, mai relatează sursa citată. Este a treia vizită pe care o face în România președintele Franței, fiind prima de la câștigarea celui de-al doilea mandat, în 24 aprilie.

VEZI ȘI: PROPUNERE LEGISLATIVĂ. Contractul de muncă de zero ore

Back To Top