billie joe armstrong green day
Categorie: Știri internaționale

 

• Solistul trupei Green Day, Billie Joe Armstrong, a anunțat în timpul unui concert susținut în Londra, că vrea să renunțe la cetățenia americană și să se stabilească în Marea Britanie.
• Billie Joe Armstrong s-a declarat revoltat de decizia Curții Supreme de vineri, de a revoca dreptul la avort în Statele Unite.

În plin turneu „Hella Mega”, alături de Fall Out Boy şi Weezer, liderul grupului Green Day, Billie Joe Armstrong, a reacţionat la decizia Curţii Supreme luată vinery, de a revoca dreptul la avort în Statele Unite, asigurată de legea federală Roe v. Wade. Pe scena de la London Stadium, cântăreţul a declarat că intenţionează să renunţe la cetăţenia americană şi să se stabilească în Marea Britanie.

CITEȘTE ȘI: PROIECȚIE SPECIALĂ. Filmul „Imaculat”, câștigător al trei premii la Festivalul de Film de la Veneția, ajunge la Filarmonica Ploiești, joi, 30 iunie

„Sunt prea multe prostii în lume ca să te întorci în această ţară mizerabilă. Nu glumesc, veţi auzi mai multe de la mine în următoarele zile”, a declarat el mulţimii, înainte de a striga: „Fuck America”, potrivit BFM TV, titrează hotnews.ro.

După decizia luată de Curtea Supremă americană, numeroşi artişti s-au mobilizat pentru a denunţa această revocare. Unii, precum Taylor Swift, Olivia Rodrigo şi Phoebe Bridgers, s-au folosit de reţelele de socializare sau de scenă pentru a-şi striga revendicările. Alţii, precum Lizzo sau Rage Against the Machine au anunţat că fac donaţii în beneficiul programelor americane de planificare familială.

Emblematica lege Roe v. Wade, care din 1973 a garantat dreptul femeilor americane de a avorta, a fost revocată pe 24 iunie 2022, majoritatea judecătorilor considerând-o astăzi „total nefondată”. Prin urmare, fiecare stat este acum liber să o interzică, mai relatează sursa citată.
Guvernatorii din California, Oregon şi Washington au anunţat deja o iniţiativă comună pentru a garanta accesul la avort. Dar mai multe state, după Missouri, care a anunţat pe 24 iunie că este „primul” care interzice avortul, au luat deja aceeaşi decizie. Măsura a stârnit imedat numeroase proteste în rândul populației.

CITEȘTE ȘI: Concluziile unei plimbări prin cartierul Nord din Ploiești: Focar de infecție la orice pas, barbut în parcuri și femei agresate de bărbați beți

Back To Top