cutremur filipine
Categorie: Știri internaționale

 

• Un cutremur cu magnitudinea 7,1 s-a produs miercuri în nordul Filipinelor, a anunţat Institutul Seismologic al SUA (USGS). Inițial, seismul fusese estimat la 6,8.
• Din primele informații, doi oameni au murit, iar zeci au fost răniți în urma prăbușirii mai multor clădiri.

Din primele informații, un localnic din Abra și un muncitor în construcții în La Trinidad și-au pierdut viața în urma seismului de astăzi, estimat la 7,1 grade. În Abra, cel puțin 25 de persoane au fost rănite și au fost duse la spital.
În La Trinidad, unele drumuri au fost blocate de alunecări de teren și bolovani. Mai multe persoane au fost rănite după ce pietrele le-au lovit mașina în care se aflau, relatează digi24.ro.

CITEȘTE ȘI: Percheziții inclusiv în Prahova, miercuri, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul ar depăși 13 milioane de euro VIDEO LINK

„Pământul s-a cutremurat de parcă aș fi fost într-un leagăn și luminile s-au stins brusc. Ne-am grăbit să ieșim din birou și am auzit țipete. A fost cel mai puternic cutremur pe care l-am simțit, am crezut că pământul se va deschide”, a declarat Michael Brillantes, ofițer de la serviciile de urgență.
Cutremurul de mică adâncime, 10 km, a avut loc în provincia Abra, pe insula principală Luzon, la ora locală 08:43 (00:43 GMT). Și locuitorii capitalei Manila au resimţit seismul, iar circulaţia cu metroul în capitala filipineză Manila a fost întreruptă la o oră de vârf, a anunţat Ministerul Transporturilor. Clădirea Senatului a fost evacuată.
În oraşul Dolores, situat în apropierea epicentrului, locuitorii speriaţi au fugit din casele lor, iar ferestrele pieţei locale au fost spulberate, a declarat pentru AFP comandantul poliţiei locale, Edwin Sergio. „Cutremurul a fost foarte puternic”, a afirmat Edwin Sergio, adăugând că au apărut fisuri în clădirea comisariatului.
Un spital din provincia Abra a fost evacuat după ce clădirea s-a prăbuşit parţial în urma cutremurului, nefiind raportate victime, au spus oficiali.
Cutremurul a fost urmat de mai multe replici care au speriat populația din zonă. Alimentarea cu energie electrică este întreruptă automat, din cauza pericolului.
Filipinele sunt afectate în mod constant de cutremure din cauza situării sale pe „centura de foc”, un arc de activitate seismică intensă care înconjoară Oceanul Pacific trecând prin Japonia şi Asia de Sud-Est, mai relatează sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Scandal la Bușteni. Proiectul înființării unui centru medical, respins de consilierii PSD

 

Back To Top