Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

omagiu elisabeta a II-a
Categorie: Știri internaționale
  • Funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie, la ora locală 11:00, (la Westminster Abbey din Londra, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham.
  • Ziua va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, potrivit unuia dintre primele ale ordine ale nou proclamatului rege Charles al III-lea.
  • La funeraliile de la Londra sunt așteptați să ajungă lideri importanți ai lumii și reprezentanți ai caselor regale.

Palatul Buckingham a anunțat programul oficial al următoarelor zile și data funeraliilor reginei Elisabeta a II-a care s-a stins din viață joi, la vârsta de 96 de ani.

VEZI ȘI: PREMIERA VIDEO ORA 17.00. In Memoriam Regina Elisabeta a II-a. Lector dr Marina Cristiana Rotaru, la Actualitatea LIVE

Potrivit agențiilor internaționale de presă citate de Agerpres, sicriul de stejar al reginei - care se află în prezent în sala de bal de la Castelul Balmoral din Scoţia - va fi transportat duminică la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, într-o călătorie lentă de şase ore cu maşina mortuară, pentru a le permite oamenilor adunaţi în oraşe şi sate să îşi prezinte omagiile. La Palatul Holyroodhouse va fi depus în Sala Tronului până luni după-amiază, când va fi dus în procesiune la Catedrala St. Giles din capitala scoţiană.

Regele Charles al III-lea şi membri ai familiei regale vor participa la procesiune şi la o slujbă la catedrală. Sicriul va rămâne acolo într-o capelă mortuară pentru ca scoţienii să îşi poată lua rămas bun de la suveran.

O zi mai târziu, marţi, sicriul, însoţit de fiica reginei, prinţesa Anne, va fi transportat pe calea aerului cu un avion al Royal Air Force pe aerodromul Northolt, la vest de Londra, de unde va fi dus cu maşina la Palatul Buckingham, unde va fi depus în Bow Room.

Miercuri după-amiază, rămăşiţele pământeşti ale reginei vor fi purtate într-o procesiune de trăsuri ale Artileriei Regale până la Westminster Hall, unde Arhiepiscopul de Canterbury, primatul Bisericii Anglicane, va oficia o slujbă la care vor fi prezenţi Regele şi familia sa.

La Londra, sicriul va fi expus pe catafalc în Westminster Hall, cea mai veche clădire din complexul Parlamentului, unde va fi amenajată o capelă funerară. Acolo, publicul va putea să-şi prezinte omagiile timp de patru zile, începând de miercuri, 14 septembrie.

În dimineaţa zilei de 19 septembrie, sicriul va fi purtat în procesiune, pe o distanţă de câţiva metri, între Westminster Hall şi Westminster Abbey pentru slujba de înmormântare, după care va fi dus la Wellington Arch şi de acolo la Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor, la periferia Londrei, pe un drum cunoscut sub numele de Long Walk. Acolo va avea loc o ultimă slujbă înainte ca Elisabeta a II-a să fie înmormântată.

La funeralii sunt așteptați lideri importanţi ai lumii, inclusiv preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, precum şi reprezentanţi ai caselor regale.

VEZI ȘI: Familia Regală a României: Pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referință fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv și instituțional

Foto: The Royal Family

Back To Top