Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

virusuri
Categorie: Știri internaționale

 

• Cercetătorii de la Universitatea Aix-Marseille din Franța au readus la viață, până acum, șapte virusuri din permafrostul siberian.
• Organismele s-au replicat singure în laborator, inclusiv cel mai vechi virus reînviat până în prezent, care a dormit în gheață peste 48.500 de ani.

Cele mai tinere virusuri descoperite au fost înghețate în permafrostul siberian timp de 27.000 de ani, iar cel mai vechi a stat în gheață timp de 48.500 de ani, ceea ce îl face cel mai vechi virus resuscitat până în prezent, titrează mediafax.ro.

„48.500 de ani este un record modial”, spune Jean-Michel Claverie, profesor de medicină la Universitatea Aix-Marseille şi director al laboratorului de informaţii genomice şi structurale din Marsilia, cercetător în acest proiect.

CITEȘTE ȘI: Cum să alegeți cel mai bun parfum pentru bărbați de la acest brand celebru

Aceeași echipă franceză a mai dezghețat, în anii anteriori, mega-viruși din permafrostul siberian, printre care unul vechi de 30.000 de ani, considerat „foarte agresiv” pentru că are peste 500 de gene și se hrănește cu nucleul celulei gazdă, față de alți viruși gigantici care consumă citoplasma celulei. Un alt virus mare resuscitat de cercetătorii francezi în 2013 are peste 2.500 de gene și a fost numit „pandoravirus” pentru că, odată eliberat, el ar putea crea o molimă mai mortală decât oricare altă epidemie din istorie.

Profesorul Jean-Michel Claverie a avertizat, încă de la descoperirea acestor virusuri, asupra riscului ca orgnismele periculoase să se trezească natural la viaţă, notează newscientist.com. Publicația citează avertimentul cercetătorului: „Câteva particule virale încă infecţioase pot fi suficiente, în prezenţa unei gazde sensibile, pentru revigorarea unor viruşi potenţial patogeni în regiunile arctice din ce în ce mai râvnite pentru resursele lor miniere şi petrolifere, a căror accesibilitate şi exploatare industrială sunt facilitate de schimbările climatice”.

 CITEȘTE ȘI: De la pasiune la cercetare: „Mareșalii Palatului”, un volum de Tudor Vișan-Miu

Back To Top