Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Mareșalii Palatului Tudor Vișan-Miu
Categorie: APH Cultural

 

• Pasionat de istoria monarhiei din România și de istoriile familiale, tânărul istoric Tudor Vișan-Miu își lansează la Ploiești și Câmpina cel de-al treilea volum al său, „Mareșalii Palatului”, o poveste a Curții Regale privită prin ochii celui mai înalt demnitar al ei.
• Dacă în timpul liceului, Tudor Vișan-Miu a realizat biografiile colegilor de Clasă Palatină ai Regelui Mihai, Radion Chiaburu și Lascăr Zamfirescu, acum cercetarea sa de master se dovedește un volum de succes pe care ar trebui să îl considerăm lectură obligatorie în cunoașterea istoriei țării. 

Tânărul istoric Tudor Vișan-Miu își lansează vineri, 25 noiembrie, de la ora 13.00, la Biblioteca Județeană „N. Iorga” din Ploiești, cartea „Mareșalii Palatului. Demnitari ai Curții regilor României, 1866 – 1947”.

Volumul reprezintă cea de-a treia lucrare importantă a autorului, în care ne dezvăluie, de această dată, o poveste a Curții Regale privită prin ochii celui mai înalt demnitar al ei.

Editura Corint și colecția Istorie cu blazon, coordonată de istoricul Filip-Lucian Iorga, și-au asumat o decizie curajoasă: să înfrunte uzanțele de limbă care asociază „mareșalii” numai cu Armata, făcându-i uitați pe demnitarii Curții.
Sunt onorat ca, la șase ani de la întâia mea lucrare de autor, să semnez prima carte dedicată Mareșalilor Curții, după ce, pentru „Mareșalii Armatei”, a curs multă, binemeritată cerneală.
Cartea de față pornește de la teza mea de disertație, cu care am absolvit, în anul 2020, programul de master „Experimente ale modernității” din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București. Istoricul Andrei Florin Sora, care mi-a îndrumat lucrarea și semnează „Prefața” cărții, a înțeles să mă încurajeze să valorific timpul pe care îl aveam în cei doi ani de master și iată că, după încă doi ani de la susținere, cercetarea mea intră în circuitul public
”, ne spune Tudor Vișan-Miu despre cum a luat naștere cartea sa.

Aș fi nedrept dacă nu aș aminti munca a două cercetătoare asidue, care au scris despre Curtea Regală cu mulți ani înainte: Adriana Cristina Mazilu și Ștefania Dinu. Un număr impresionant din dosarele din fondurile Casei Regale de la Arhivele Naționale le poartă, pe foile de folosire, semnătura. Pe același câmp, al istoriei regalității române, au trudit nenumărați istorici, care au tradus, editat și scris cu onestitate despre documente, jurnale, memorii etc., și astfel ne-au introdus în culisele Palatului: Sorin Cristescu, Vasile Docea, Georgeta Filitti și atâția alții”, transmite tânărul autor despre noua lui lucrare.

 CITEȘTE ȘI: FILARMONICA PLOIEȘTI: Joi, al treilea concert din Integrala Ceaikovski

Pasionat de istoria monarhiei din România și de istoriile familiale, istoricul Tudor Vișan-Miu (n. 1995) este autor al cărții „La școală cu Regele Mihai. Povestea Clasei Palatine”, dar și al volumului „O viață... Tudor Vișan-Miu în dialog cu Dinu Zamfirescu”.

Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București, Tudor a fost atras atât de mult de distincția, standardele și istoria monarhiei române, încât, încă din liceu a realizat biografiile colegilor de Clasă Palatină ai Regelui Mihai, Radion Chiaburu si Lascăr Zamfirescu.

Din 2013, el este membru asociat al Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta” din Iași.
Tudor Vișan-Miu a activat ca un militant activ pentru restaurarea monarhiei în România, având mai multe apariții în media, în care s-a exprimat în favoarea acestei idei.
La 10 mai 2016, a fost ales Președintele Organizației de Tineret în cadrul asociației Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, îndeplinind această funcție până în anul 2019.
În anul 2020, a fost decorat de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, cu Medalia Regală pentru Loialitate.

Cartea „Mareșalii Palatului” a fost deja lansată în data de 13 octombrie, la Muzeul Național al Literaturii Române, din București, găzduit în fosta casă a generalului Leon Mavrocordat, ultimul mareșal al Curții regelui Carol I, în compania istoricilor Georgeta Filitti, Sorin Cristescu, Andrei Florin Sora, Filip-Lucian Iorga și Ion M. Ioniță, dar și a unui public numeros care a umplut până la refuz trei încăperi ale acesteia.

La Ploiești, lui Tudor Vișan-Miu îi vor fi alături Codruț Constantinescu și Bogdan-Lucian Stoicescu, iar gazdă va fi Mihaela Radu, director al Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”.

În aceeași zi, autorul va ajunge și la Librăria Elstar din Câmpina, pentru lansarea cărții, de la ora 18.00.

Intrarea la evenimentele de la Ploiești și Câmpina este liberă.

CITEȘTE ȘI: „Imaginarium”, tapiserie la cel mai înalt nivel. Cine sunt artistele

Back To Top