Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

De vineri, Ploieștiul se află sub cod roșu de poluare, din cauza particulelor în suspensie (PM 10) care ating valori mult peste limitele admise.

 

Un nou record a fost stabilit în ultimele ore. Duminică, la ora 2.00, la stația din centru, acest indicator ajunsese la 140 micrograme/metru cub! Sâmbătă spre duminică, tot după miezul nopții, și la stația PH 3 de la Blejoi s-au înregistrat peste 155 de micrograme/metru cub. De altfel, și de dimineață, aici erau înregistrate cele mai mari valori: 92.01µg/m³, conform raportării de la ora 8.00.
La toate cele șase stații din Ploiești și împrejurimi, indicatorul depășise pragul de 50 µg/m³, intrând pe cod roșu, nivel cinci de poluare, pe o scară de la 1 la 6.

Indicatorul se referă la particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări. Potrivit calitateaer.ro, ele afectează în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii. Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți. Ei respiră mai repede decât adulții și tind să respire mai mult pe gură, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mai sensibil.
Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii. pe de altă parte, expunerea pe termen lung, chiar și la o concentrație scăzută de pulberi, poate cauza cancer și moartea prematură.
Potrivit Legii nr. 104 / 2011, pentru particulele în suspensie, valoarea limită zilnică pentru protecția sănătăţii umane este de 50 ug/m3, iar valoarea limită anuală pentru protecția sănătăţii umane este de 40 ug/m3.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COD ROȘU de POLUARE în Ploiești, sâmbătă dimineață. Cifre oficiale!

Back To Top