incendiu movila isu Prahova
Categorie: Știri locale

ISU Prahova a oferit, joi dimineață, detalii cu privire la Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, afectată joi dimineață de un incendiu în care doi pacienți Covid și-au pierdut viața.

“Spitalul a avut o autorizație de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obținut o altă autorizație în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări și schimbări de destinație pentru care nu s-a solicitat autorizație de securitate la incendiu. În luna februarie a.c., Secția de Boli Infecțioase a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu”, a transmis sursa amintită.

Dr. Bogdan Nica, managerul SJU Ploiești, a declarat azi dimineață că „niciun spital din Prahova nu e în regulă pentru că trebuie investiții foarte mari. De când am venit încerc să aduc lucrurile pe un făgaș normal. Instalația electrică e nouă, de doi ani de zile. Nu am avut niciun fel de problemă în ultimul an. O autorizație la un incendiu nu ne ferește de incendiu, ci arată doar că respectăm niște norme”, a declarat Bogdan Nica, directorul SJU Ploiești, care a adăugat că spitalul era în curs de obținere a documentului.

ISU Prahova a activat planul roșu de intervenție, după apelul privind incendiul de la Movila

“În această dimineață pompierii prahoveni au fost în alertă după producerea unui incendiu la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 mp cu flacără deschisă și degajări mari de fum. În salonul în care se manifesta incendiul se aflau 2 pacienți de 74 și 75 de ani, care din păcate au decedat. Totodată în acest salon se aflau o asistentă și o infirmieră care supravegheau pacienții. Infirmiera a fost rănită în urma incendiului prezentând arsuri fiind transportată de urgență la Spitalul Floreasca.

Având în vedere fumul dens degajat pe secția în care se aflau 21 de pacienți s-a luat decizia evacuării, astfel: 16 la Spitalul Județean Ploiești, 3 au refuzat transportul la spital și cei 2 care au decedat.

La ora 4,36 la nivelul județului a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost mobilizate operativ 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 2 descarcerări, 9 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și 1 autospecială de grupă operativă cu 68 de pompieri militari. În sprijin au fost mobilizate 7 ambulanțe SMURD și 7 autospeciale de transport victime multiple de la I.S.U. BIF. Totodată, în sprijin au acționat 17 echipajele de la Serviciul Județean de Ambulanță, 7 autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova și 37 de cadre de la IPJ” este comunicatul oficial transmis, în urmă cu puțin timp, de ISU Prahova.

Sursa citată menționează că se fac cercetări și urmează să fie stabilită cauza probabilă de producere a evenimentului.

Foto: ISU Prahova

Back To Top