Ziua Națională a României Ploiești
Categorie: Știri locale

Miercuri, începând cu ora 11.00, în zona centrală a Ploieștiului vor avea loc ceremoniile oficiale planificate pentru a marca Ziua Națională a României.

„Primăria Municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei Naționale a Românie. Activitățile se vor desfășura în Piața Eroilor din municipiul nostru, începând cu ora 11.00, cu respectarea prevederilor legale dispuse în contextul actualei pandemii. La acest eveniment vor participa oficialități locale și județene, parlamentari ai județului Prahova și personal militar.

Programul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României va include salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României şi oficierea unui serviciu religios. Reprezentanţii municipiului Ploieşti şi ai judeţului Prahova vor susţine alocuţiuni, iar, în finalul manifestării, se vor depune coroane de flori în memoria eroilor ţării noastre”, au anunțat reprezentanţii Primăriei Ploiești.

Circulația rutieră, oprită începând cu ora 10.00, în Piața Eroilor

Pentru buna desfăşurare a acestui program festiv, au decis oprirea temporară a circulaţiei rutiere în municipiul Ploieşti, în zona Pieței Eroilor (sens giratoriu Catedrală), în intervalul orar 10.00-12.00.

VEZI ȘI: Circulația rutieră oprită în centrul Ploieștiului, pentru aprinderea luminițelor

Condițiile derulării manifestărilor de Ziua Națională a României, aprobate prin Hotărâre de Guvern

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat, prin hotărâre, măsurile propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, privind organizarea manifestărilor de Ziua Națională a României, în contextul pandemiei:

VEZI ȘI: Măsuri de relaxare a restricțiilor și condiții pentru manifestările de Ziua Națională, aprobate de Guvern

“(1) În condițiile art. 5 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiul București cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, precum și în municipiile reședință de județ cu participarea a cel mult 200 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(2) Accesul persoanelor în afara zonei oficiale la ceremoniile organizate în condițiile alin. (1) este permis cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

(3) În condițiile art. 5 alin. (3) lit. a) și f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, organizarea și desfășurarea activităților specifice Zilei Naționale a României sunt permise la sediul autorităților și instituțiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităților și instituțiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane.

(4) Accesul și participarea la ceremoniile prevăzute la alin. (3) sunt permise doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție, precum și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și a regulilor de acces stabilite de autoritatea/ instituția organizatoare”, se arată în hotărârea publicată în Monitorul Oficial.

Back To Top