copaci doborâți vânt isu
Categorie: Știri locale

Mai multe intervenții ale echipajelor ISU Prahova au avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Bușteni, Sinaia și pe DN 1A, la Cheia, pentru îndepărtarea unor copaci doborâți de vânt. Zona montantă înaltă s-a aflat sub avertizare cod roșu, iar la altitudini mai mici este în vigoare o alertă cod portocaliu, ANM anunțând rafale de 120-140 km/oră.

Pe Valea Prahovei, echipajele ISU au intervenit la Bușteni – cartier Poiana Țapului, pentru îndepărtarea unui copac doborât de vânt.

VEZI ȘI: Sute de consumatori au rămas fără curent electric, la Valea Doftanei și Sinaia, în urma avertizării cod roșu

Un eveniment similar a fost înregistrat și pe DJ 713, între Cabana Dichiu și Cota 1000 din Sinaia.

Copaci doborâți au fost îndepărtați de ISU Prahova și de p DN 1A, în zona Cheia, au mai anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Atenționarea cod roșu de vânt a fost valabilă vineri, până la ora 23.00, în zona montană a județului Prahova, la altitudini de peste 1.800 de metri. ISU a emis și un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Azuga, Bușteni, Sinaia și Valea Doftanei.

VEZI ȘI: Cod roșu de vânt puternic în zona de munte din Prahova. ISU a transmis un mesaj RO-ALERT

În continuare, până sâmbătă, la ora 10.00, un cod portocaliu de vânt este în vigoare, în toată zona montană din Prahova. “În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă”, a anunțat, vineri, Administrația Națională de Meteorologie.

Foto ilustrație (arhiva ISU Prahova)

Back To Top