eleva masca scoala triaj pandemie
Categorie: Știri naționale

Elevii și studenții nu vor mai avea voie, la cursuri, cu măști textile, dar ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și-a exprimat dubiile cu privire la măsura în care școlile vor primi în timp util materiale de protecție pentru a le distribui copiilor.

“Există măşti care pot fi distribuite, e nevoie însă să modificăm câteva elemente din cadrul legal pentru a putea permite să le distribuim către copii. (...) Vom face tot efortul pentru ca şcolile să poată să pună la dispoziţie măcar pentru cazuri selectate şi măşti gratuite. Nu ştim de când vom putea să reglementăm aşa încât să putem să le distribuim, nu ştim dacă vom reuşi să acoperim în timp util până când începe şcoala cu măşti toate şcolile”, a explicat Ioana Mihăilă, citată de News.ro.

Măștile de unică folosință, obligatorii și pe cheltuiala părinților

Autoritățile au decis deja să interzică utilizarea măștilor textile în școli și universități. La cursuri, elevii vor avea voie doar cu măști de tip medicinal, de unică folosință (VEZI DETALII). În acest context, cu câteva zile în urmă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, își exprima convingerea că materialele de protecție vor putea fi asigurate de stat. “Suntem asiguraţi de cei în măsură să ne asigure că nu vom avea probleme din perspectiva numărului de măşti disponibile. Se discută acum diferenţierea între măşti medicale pentru adulţi şi măşti medicale pentru copiii, e vorba de dimensiuni. Masca va rămâne obligatorie. (…) Printr-un efort cumulat autorităţi centrale şi autorităţi locale, efort cumulat peste care s-a suprapus şi mediul socio-economic, Ministerul Educaţiei a încheiat mai multe contracte de donaţie şi sponsorizare prin care au ajuns în judeţe sute de mii de măşti. Sunt convins că din aceste trei surse împreună nu va fi o problemă existenţa măştii de protecţie în şcoli”, spunea, joi, într-o conferință de presă, ministrul Educației.

Colega sa de la Sănătate l-a contrazis însă astăzi, lăsând să se înțeleagă faptul că se fac eforturi pentru asigurarea măștilor gratuite măcar pentru anumite catgorii de copii.

Back To Top