Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

universitate
Categorie: Știri naționale

 

• Mai multe universități din țară vor să renunțe la unele specializări din cursurile de zi ori să le transfere în curricula învățământului la distanță, în anul 2022-2023.
• Printre materiile vizate sunt matematica, fizica, marketingul, robotica, teologia ortodoxă didactică și securitatea sistemelor informatice militare.
• Deocamdată, acestea sunt propunerile din partea instituțiilor de învățământ superior pentru modificarea unei Hotărâri de Guvern privind domeniile, specializările și programele de studii universitare în anul de studiu viitor.


Matematica la Universitatea „Ovidius” din Constanța, „Teologia ortodoxă didactică” la Universitatea Al.I. Cuza din Iași, Fizica la Universitatea din Oradea, Marketingul la Universitatea din Pitești se numără printre specializările care intră în lichidare pentru forma de învățământ cu frecvență, la instituțiile de învățământ superior începând de anul viitor, potrivit unor schimbări puse în consultare pe site-ul Ministerului Educației, titrează edupedu.ro.
Documentele vizează modificarea unei Hotărâri de Guvern privind domeniile, specializările și programele de studii universitare în 2022-2023. Multe dintre aceste specializări erau de învățământ cu frecvență redusă, iar odată cu intrarea lor în lichidare se înființează specializări de învățământ la distanță, în locul lor.

CITEȘTE ȘI: ARTĂ LA PLOIEȘTI. Începe Tabăra Națională de Creație Plastică „Dan Platon”

Academia Tehnică Militară intenționează să renunțe la Securitatea sistemelor informatice militare, iar Universitatea de Medicină, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș nu mai vede interes pentru Limbile moderne aplicate și Dreptul cu frecvență redusă. Și studiile de Robotică de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca la Baia Mare intră în lichidare.
Unele instituții renunță la specializări-cheie pentru domeniul lor. De exemplu: Specializarea „Ingineria și securitatea sistemelor informatice militare” (domeniu-cheie în contextul de securitate actual) la Facultatea de Sisteme Informatice a Academiei Tehnice Militare din București, Specializarea Fizică la Facultatea de Informații și Științe a Universității din Oradea, Specializarea Marketing la Facultatea de Științe Economice și Drept a Universității din Pitești, Specializarea Matematică la Facultatea de Matematică și Informatică a Universitatea „Ovidius” din Constanța și Specializarea „Ingineria și securitatea sistemelor informatice militare” a Facultății de Sisteme Informatice și Securitate Cibernetică de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București. Și Politehnica Timișoara lichidează specializarea „Vehicule pentru transportul feroviar”.
Lista completă din anexa propunerii referitoare la „Specializări/Programe de studii universitare care intră în lichidare începând cu anul universitar 2022-2023” pe edupedu.ro.

CITEȘTE ȘI: Statele Unite au autorizat un nou transfer de arme pentru Ucraina

Back To Top