copil furat masina politie
Categorie: Știri naționale
  • Un copil de numai 2 ani a fost luat, duminică, din fața casei, unde fusese lăsat de bunică, sub supravegherea unei rude.
  • Bărbatul care a plecat cu el s-ar fi prefăcut că-l cunoaște pe cel mic.
  • Polițiștii l-au depistat pe individ în scurt timp și au auzit, de la acesta, o explicație incredibilă.

Incidentul a avut loc duminică, pe 25 iulie, în jurul prânzului, polițiștii fiind alertați de o femeie de 57 de ani cu privire la faptul că un copil de 2 ani, nepotul său, a fost luat pur și simplu din fața casei.

Potrivit sansanews.ro, micuțul era acasă cu bunica sa care, timp de câteva minute, l-a lăsat pe cel mic cu o rudă venită în vizită. În acele clipe, prin fața casei lor a trecut un bărbat care, după ce a stat de vorbă cu copilul, foarte prietenos, dându-i rudei impresia că îl cunoaște pe cel mic, l-a luat în brațe și a plecat.

“În urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, care au demarat cercetări pentru clarificarea situaţiei, înlăturarea oricărei stări de pericol şi luarea măsurilor legale.

Din cercetări a reieşit că, în ziua respectivă, un tânăr a trecut prin faţa locuinţei bunicii minorului, moment în care copilul se afla pe drumul public, în prezenţa unei rude.

Bărbatul a luat copilul în braţe şi a plecat, fără încuviinţarea rudei acesteia.

Tânărul a fost depistat la scurt timp, în proximitatea locului comiterii faptei iar poliţiştii au stabilit că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Vâlcelele.

Acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, a anunțat IJP Buzău.

Presa locală scrie că, în momentul în care a fost găsit, copilul era bine și, la prima vedere, nu prezenta semne de violență. Micuțul era ținut în brațe de bărbatul care îl furase și care, luat la întrebări de oamenii legii, ar fi spus că nu și-a dat seama ce a făcut.

Tânărul urmează a fi prezentat parchetului cu propunere de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive.

VEZI ȘI: Copil electrocutat pe liniile de cale ferată, la marginea Ploieștiului

 

Back To Top