Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

pompieri franta
Categorie: Știri naționale

 

• Incendiile devastatoare din Franța, regiunea Bordeaux, sunt cu greu stăpânite de peste 1.000 de pompieri, așa că România ajută cu forțe umane suplimentare, autospeciale și alte mijloace de intervenție.
• Focul considerat „monstru” a distrus deja peste 7.000 de hectare de pădure și peste 10.000 de francezi au primit deja apelurile de evacuare.
• Incendiul este atât de mare încât se vede din spațiu.

Peste 1.000 de pompieri se luptă cu un incendiu „monstru” din regiunea Bordeaux, sud-vestul Franței, care a distrus deja aproape 7.000 de hectare de pădure, spun oficialii francezi. Franța a cerut, miercuri, ajutor în acest dezastru, iar România trimite în premieră 77 de pompieri la fața locului pentru a ajuta forțele franceze care abia mai fac față focului.

DSU a decis folosirea de avioane de la baza de transport strategic care aparțin forțelor NATO, de tipul C17, „avioane foarte mari de transport. Un avion va ateriza la București și unul la Timișoara”, a afirmat ieri șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o aeronavă militară de transport strategic Boeing C-17 din dotarea Bazei de la Papa, Ungaria, a ajuns joi la Baza Aeriană 90, Otopeni, de unde sunt îmbarcaţi pompierii, dar şi tehnica de intervenţie care va fi utilizată în sprijinul autorităţilor din Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure.

CITEȘTE ȘI: Incident neobișnuit. Un extinctor lăsat pe carosabil a avariat mai multe mașini la Valea Călugărească

Forțele de intervenție sunt formate din șapte ofițeri și 70 de subofițeri pompieri. Cele 17 mijloace de intervenție includ cel puțin opt mașini cu capacitate de stingere și două cisterne de apă.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, ieri, că sprijin aerian a fost oferit și din partea altor state, inclusiv din partea Greciei, care se confruntă, la rândul ei, cu incendii masive de pădure.
Cererea Franței era ca avioanele să se poată alimenta din mare.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a mulțumit public României și celorlalte state care ajută la stingerea incediului.
Focul uriaș din regiunea Gironde din Franța a izbucnit marți, în apropierea localității Landiras, la aproximativ 30 km sud-est de Bordeaux. Imagini surprinse de satelitul chinez FY-3E, care acoperă întreg vestul Europei, arată fumul puternic ce se ridică de lângă Bordeaux. Și un alt satelit, Copernicus Santinel-2, a surprins în imagini fumul care se ridică din sud-vestul Franței.

Incendii în toată Europa

Întreaga Europă se luptă cu valuri succesive de caniculă și cu cea mai gravă secetă înregistrată vreodată, iar incendii uriașe au izbucnit și în alte state ale continentului.
Pădurile ard și în nord-vestul Spaniei iar sute de pompieri încearcă să stingă focul violent care se apropie de orașul Laza. Lupta se duce atât de la sol, cât și din aer, cu ajutorul avioanelor cisternă. Zeci de hectare au căzut pradă pârjolului și în regiunea Galicia.
Și în Portugalia focul a distrus un parc național din centrul țării, peste 1.000 de pompieri au fost mobilizaţi în zonă și zeci de familii au fost evacuate preventiv.
În Grecia, incendiul din estul insulei Thassos, preferată de turiștii români, a fost aproape lichidat de 100 de pompieri profesioniști și numeroși voluntari veniți din zonă. MAE recomandă turiștilor români să evite zona și precizează că, până acum, ambasada nu a primit cereri de asistență. Dacă va fi nevoie, românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.
Foto: Profimedia Images

VEZI ȘI: Îngrijorarea turiștilor: Incendiu uriaș în insula Thassos, preferată de români

Back To Top