Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ziua marinei
Categorie: Știri naționale

 

• Marcată în fiecare an la 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, Ziua Marinei Române va cuprinde, și în 2022, mai multe evenimente spectaculoase.
• Turiștii pot urmări defilări și expoziții, ceremonii militare și religioase, activități culturale și jocuri.
• Evenimentele din Constanța au loc în portul militar și în portul Tomis unde pot fi admirate navele din larg.

Cea de-a 120-a aniversare a Zilei Marinei Române are loc, astăzi în porturile din Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea, Galaţi, Bucureşti şi Bicaz. Turiștii au ocazia să participle la numeroase evenimente organizate de Adormirea maicii Domnului, de la ceremonii militare și religioase, la Zile ale Porţilor Deschise, activităţi culturale, expoziţii interactive, ateliere de matelotaj, jocuri şi concursuri marinăreşti, spectacole de muzică uşoară şi muzică folclorică, exerciţii demonstrative navale, concerte, retrageri cu torte, titrează digi24.ro.

Istoricul Zilei Marinei

Zilua Marinei Române a fost stabilită ca sărbătoare a marinarilor români la 15 august 1902, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. La acea dată, evenimentul a fost marcat în Portul Constanţa, la bordul Crucişătorului „Elisabeta”, printr-un Te Deum oficiat în prezenţa ministrului de război, Dimitrie A. Sturdza, urmat de serbarea marinărească propriu-zisă.
De atunci, manifestările au crescut în amploare de la an la an.

CITEȘTE ȘI: Adormirea Maicii Domnului. Semnificații și tradiții

În anul 1912, manifestarea a fost pusă sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regina Elisabeta, iar la 15 august 1936, în cadrul serbărilor, a fost botezat primul submarin românesc, „Delfinul”.
În 1945, această zi festivă a fost marcată şi la Bucureşti.
Au urmat o decrete (1953, 1954, 1960) prin care Ziua Marinei Militare a Republicii Populare Române era stabilită în prima duminică a lunii august.
Tradiţia sărbătoririi Marinei Române la 15 august, odată cu sărbătoarea Sfintei Maria - Praznicul Adormirii Maicii Domnului, a fost reluată după 1990. Ziua Marinei Române a fost instituită prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, iar în anul 2009 această zi a fost declarată sărbătoare naţională.

Manifestări pe litoral

La ceremoniile din portul militar Constanţa participă astăzi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă. Navele militare vor defila apoi de la Constanţa la Midia şi înapoi. Manifestările de luni, din portul militar Constanţa, debutează cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului şi marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Naţional al României şi tragerea a 21 de salve de tun.
Va urma defilarea aviaţiei, Zeul Neptun îşi va face apariţia însoţit de alaiul său şi va da startul jocurilor şi concursurilor marinăreşti. Defilarea va fi încheiată de parada ambarcaţiunilor turistice. Tot astăzi va avea loc un mini-concert susţinut de formaţiiile muzicale ale Forţelor Navale Române şi Diviziei 101 Aeropurtate a SUA, cantonată la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, care va avea loc pe faleza de la Cazino, în zona grupului statuar „Pescarii”. Cea de-a 120-a aniversare a Zilei Marinei Române se va încheia cu un concert extraordinar, susţinut de Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi cu retragerea cu torţe a marinarilor, urmate de un spectacol de artificii.
Retragerea cu torţe va avea loc între orele 20.30-22.00 şi se va desfăşura pe itinerariul Cazino – Bulevardul Regina Elisabeta – Farul Genovez – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu.

Anul acesta, Regia Autonomă Monetăria Statului a lansat o medalie aniversară, în 150 de exemplare, dintre care 75 din argint fin și 75 din aliaj de cupru, dedicată sărbătorii marinarilor români.

CITEȘTE ȘI: Olimpiada Internațională de Informatică. Patru medalii obținute de lotul României. Țara noastră, pe locul al doilea în clasamentul “all-time”

Back To Top