Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

lucian bode ministru de interne
Categorie: Știri naționale

 

• Teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode include „erori de citare” și „unele fragmente plagiate”, a precizat Comisia de etică a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.
• Comisia precizează că „nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenţionat sau mai degrabă a derivat din necunoaşterea sau neaplicarea tehnicilor de citare” și impune corectarea benevolă.
• Lucian Bode spune că va revizui printr-o erată erorile de citare problematice și acuză că „politicienii dactilografi din USR s-au făcut de râs”.

Lucian Bode a susținut teza de doctorat cu titlul „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual” în anul 2018, la Universitatea Babeș‐Bolyai din Cluj‐Napoca (UBB), sub îndrumarea coordonatorului prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan, titrează hotnews.ro.

Comisia de etică a UBB precizează că a analizat sesizarea privind teza de doctorat a ministrului de Interne exclusiv din perspectiva abaterilor de la etica în cercetare, neanalizând lucrarea din punctul de vedere al calității sale, atribut care revine comisiei de susținere a tezei de doctorat și CNATDCU.

În urma unei sesizări, Comisia de etică a UBB a analizat teza și a prezentat recent concluziile. Comisia precizează că a constatat o serie de abateri de la bunele norme de publicare: erori de citare și unele fragmente plagiate. Fragmentele identificate ca având o problemă de tip plagiat reprezintă aproximativ 1923 de cuvinte din 65.000 cuvinte ale tezei (2.95 %).

Ținând însă cont că textele originale din care s-au preluat fragmente plagiate sunt citate în text și în referințe (cu o excepție), chiar dacă nu acolo unde trebuie și/sau cum trebuie, nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat sau mai degrabă a derivat din necunoașterea/neaplicarea tehnicilor de citare (ex. utilizarea de ghilimele/bloc de text; citare acoperitoare etc.).

Comisia constată, așadar, existența unor abateri de la etica cercetării, dar, pentru că Lucian Bode nu este membrui al unei comunități universitare, nu sunt obligatorii sancțiuni, ci „se impune corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea normelor de bună conduită, prin urmare cere autorului și editurii să facă aceste demersuri în mod benevol”.

CITEȘTE ȘI: Maia Sandu în Parlamentul României: „Suntem cu toții în pericol, pentru Rusia nu există nici reguli, nici limite”

Lucian Bode a „salutat”, într-o postare pe Facebook, publicarea rezultatelor evaluării UBB în urma analizării tezei sale de doctorat și spune că va revizui printr-o erată erorile de citare problematice din cele 7 pagini, dar acuză că „politicienii dactilografi din USR s-au făcut de râs”.

„Doresc să salut publicarea rezultatelor evaluării UBB în urma analizei asupra tezei mele de doctorat.

Verdictul UBB: Teza mea de doctorat este în regulă, iar titlul de doctor acordat în anul 2019 este menținut.(...). În urma verificărilor, Comisia de Etică a UBB mi-a recomandat remedierea erorilor de citare care au survenit în cuprinsul a mai puțin de 7 pagini (2.95%) din totalul celor 220 de pagini ale tezei. În niciun moment nu mi-am însușit ideile altora și nici nu am dat impresia că-mi aparțin.

Așadar, având în vedere că textele originale din care s-au preluat fragmente sunt citate în corpul tezei și în referințe, că nu rezultă cu certitudine intenția vădită de încălcare a regulilor și tehnicilor de citare academică și (...) rareori redactarea unei lucrări complexe este perfectă, iar eratele și corecțiile sunt mijloace absolut normale de îndreptare publică și transparentă a unor erori, din respect pentru comunitatea academică, împreună cu editura, voi revizui printr-o erată erorile de citare problematice din cele 7 pagini, cu toate că nu am această obligație legală.

Așadar, politicienii dactilografi din USR care m-au copiat de zor la bibliotecă s-au făcut de râs. Situația în care se află este penibilă și ridicolă! Este un maxim de superficialitate de care au dat dovadă.

Am văzut de-a lungul timpului că folosesc această schemă de compromitere, creează o poveste, apoi o vând în online indiferent de consecințe pentru că la final nu îi interesează dacă se verifică sau nu adevărul.

Tot ce fac ei are doar un scop electoral, motiv pentru care fabrică un „adevăr” doar al lor pe care îl promovează sperând să câștige puncte electorale”, este o parte din reacția publică a lui Lucian Bode pe Facebook.

Teza de doctorat a ministrului Bode se află la Biblioteca Națională, însă documentul poate fi consultat doar digital, a scris jurnalista Emilia Șercan, după ce Bode a spus că „se va întâlni în instanță” cu cei care spun că lucrarea sa de doctorat a fost secretizată, precizează hotnews.ro.

Mai mult pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Precizări ale ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, avertisment cu privire la efectele speculațiilor privind pensiile din sistem

Back To Top