Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

pescuit sportiv
Categorie: Știri naționale

 

• Înalta Curte de Casație și Justiție obligă Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AGVPS) din România să elimine din statut orice referire la pescuitul sportiv.
• Doar federațiile sportive, înființate cu avizul Ministerului Tineretului și Sportului, pot să organizeze, conducă, controleze și supravegheze activitățile și competițiile dintr-o ramură sportivă.
• Scandalul se extinde asupra Campionatului Mondial de pescuit păstrăv, de zilele viitoare, din Prahova.

Înalta Curte de Casație și Justiție a emis, în martie 2022, o decizie definitivă, prin care obligă Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AGVPS) din România să elimine din statut orice referire la pescuitul sportiv.

Hotărârea a fost luată în urma unui proces de mai mulți ani, intentat de Federația Română de Pescuit Sportiv (FRPS), autorizată de Ministerul Sportului. Judecătorii ÎCCJ au stabilit că doar federațiile sportive, înființate cu avizul Ministerului Tineretului și Sportului, pot să organizeze, să conducă, să controleze și să supravegheze activitățile și competițiile dintr-o ramură sportivă, să asigure reprezentarea României în concursurile externe și în organismele international, titrează g4media.ro.

Practic, AGVPS nu va mai putea spune că organizează concursuri de pescuit sportiv, ci doar recreativ și nu va mai putea pretinde afilierea la Confederația Internațională de Pescuit Sportiv.

Ionescu și Popescu, ceartă pentru bani

Hotărârea are și urmări financiare pentru că aproximativ 200.000 de membri AGVPS achitau cotizații anuale între 250 și 400 de lei pentru a participa la pescuit sportiv.

CITEȘTE ȘI: Angajări în SRI: Serviciul caută „persoane care să analizeze situații complicate și să ofere soluții simple”

Lipsa de legitimitate a AGVPS duce la pierderea fondurilor din pescuitul sportiv, a explicat președintele FRPS, Ștefan Popescu. O informație de pe site-ul AGVPS menționează că aceasta reprezintă interesele a 140 de asociații/ligi afiliate în care sunt înscriși „peste 90% din pescarii cu domiciliul sau rezidența în România”, mai relatează g4media.ro. Situația contabilă a AGVPS, prezentată pe site-ul Ministerului de Finanțe, indică faptul că, în 2020 și 2021, Asociația a avut venituri de câte 2,5 milioane de lei.

Ștefan Popescu spune că a depus la instanță acțiune de a i se achita cotizațiile încasate de AGPVS ilegal în trecut.

Pe de altă parte, și Ovidiu Ionescu, președintele AGVPS, spune că Asociația sa are de primit sume de bani de la Federație, existând un proces pe rol.

Campionatul Mondial de pescuit păstrăv: legal sau ilegal?

Chiar joi, în Prahova, începe Campionatul Mondial de pescuit păstrăv, care va avea loc în perioada 3 – 6 noiembrie și la care sunt așteptate delegații din zece țări europene: Bulgaria, Cehia, Georgia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Slovacia, Ucraine, Ungaria, România.
„Am notificat Confederația Internațională și mai multe instituții publice, cum ar fi Jandarmeria și Prefectura, că această competiție este ilegală”, a declarat Popescu, pentru g4media.ro.

„Este un campionat privat, nu are legătură cu calendarul Confederației”, a fost replica lui Ionescu.

Concursul este organizat de Trout Area Romania (TAR) împreună cu AGVPS Romania și Liga Română de Spinning (LRS), sub egida Federației Internaționale de Pescuit Sportiv în Apă Dulce (FIPSed) și se află la cea de-a doua ediție.

AGVPS, o asociație cu tradiție politică

Urmașă a unei asociații de profil înființată în urmă cu peste 100 de ani, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România a fost readusă la viață după 1990, sub conducerea unor politicieni precum Sergiu Celac sau Bogdan Niculescu Duvăz. O lungă perioadă, AGVPS a fost condusă de Adrian Năstase, el fiind și cel care a obținut includerea asociației în rândul celor de utilitate publică, prin care se pot obține, preferențial, finanțări de la bugetul public. Printre membrii Asociației se mai află Mugur Isărescu, dar și Florin Iordache, ministru al Justiției în perioada Dragnea.

Mai multe pe: g4media.ro

CITEȘTE ȘI: Ciucă și Ciolacu nu l-au luat și pe ministrul Apărării la fabrica de blindate: „A fost o necorelare”

 

Back To Top