Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

malpraxis
Categorie: Știri naționale

 

• Noua lege privind soluționarea cazurilor de malpraxis intră în vigoare duminică, 6 noiembrie.
• Instanţa competentă să soluţioneze litigiile prevăzute în prezenta lege este tribunalul - secţia civilă în a cărei circumscripţie teritorială a avut loc actul de malpraxis reclamat.
• Află mai jos ce mai prevăd noile norme.

Publicată joi, 3 noiembrie în Monitorul Oficial, noua lege privind metodele de soluționare a litigiilor bazate pe malpraxis intră în vigoare duminică, 6 noiembrie.
Dacă vechea legislație stabilea că, în cazul unui malpraxis, instanța competentă să-l soluţioneze este judecătoria, noua lege modifică prevederea. Astfel, „instanţa competentă să soluţioneze litigiile prevăzute în prezenta lege este tribunalul – secţia civilă în a cărei circumscripţie teritorială a avut loc actul de malpraxis reclamat”, apare, în Legea 292/2022, titrează capital.ro.
Totodată, noua lege mai stabilește că actele de malpraxis în cadrul activității medicale de prevenție, diagnostic și tratament se prescriu în termen de trei ani de la producerea prejudiciului, cu excepția faptelor ce reprezintă infracțiuni.

CITEȘTE ȘI: DIICOT anchetează un atac în stil mafiot în care au fost implicați și polițiști

Potrivit inițiatoriilor, „în mai mult de jumătate dintre hotărârile judecătorești pronunțate în cazuri de malpraxis medical s-a invocat necompetența materială a instanței sesizate prin acțiunea introductivă, fie că vorbim despre judecătorie sau tribunal.
Pentru aceste considerente și având în vedere că majoritatea litigiilor având ca obiect acte de malpraxis medical, valoarea cererii este mai mare de 200.000 lei, depășindu-se plafonul în limita căruia judecătoria este competentă, multe judecătorii constată că nu sunt competente material să judece prezenta pricină, motiv pentru care admit excepția necompetenței materiale invocate”, se arată în expunerea de motive, mai relatează sursa citată.
Malpraxisul este eroarea profesională săvârșită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical și a furnizorului de produse și servicii medicale, sanitare și farmaceutice.
Mai multe pe capital.ro

CITEȘTE ȘI: Comisia de etică a UBB: Teza de doctorat a lui Lucian Bode include „fragmente plagiate”, dar nu cu intenție

 

Back To Top