Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

schengen
Categorie: Știri naționale

 

• Miercuri, un al doilea raport de evaluare Schengen în cazul României, misiune la care a participat și Olanda, arată că țara noastră îndeplinește toate condițiile necesare pentru aplicarea în integralitate a acquis-ului Schengen.
• Cu toate acestea, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, critică România pentru valul de emigranți care ajung ilegal în Europa și susține că aderarea țării noastre „este un risc de securitate”, iar Consiliul Naţional Secuiesc cere țărilor UE să nu primească România în spațiul Schengen pentru că nu a retrocedat bunurile confiscate de comuniști.
• Nici președintele României, Klaus Iohannis, nu este foarte optimist, afirmând că „există posibilitatea ca decizia aderării României la Schengen să fie amânată cu o lună sau două”. 

Misiunea de evaluare a României pentru aderarea la spațiul Schengen s-a derulat pe 17 noiembrie, sub coordonarea Comisiei Europene, cu sprijinul experților Consiliului UE și al experților naționali din Cehia, Germania, Olanda și Suedia.
Principalele obiective urmărite au fost componentele privind politica de vize și protecția datelor.
Concluzii principale sunt că România implementează în mod adecvat acquis-ul în materie de vize, infrastructura IT este exemplară și sistemul informatic național românesc este bine structurat, fluxul de lucru corespunde logicii impuse de Codul de Vize, iar toate detaliile sunt puse la punct. Membrii personalului sunt corect instruiți și au acces la legislația UE. Mai mult, autoritățile române recrutează 120 de angajați consulari suplimentari, pentru a consolida activitatea Centrului de vize din Capitală și pentru a fi detașați la nivel mondial pentru a consolida procesarea vizelor de scurtă și lungă ședere, ceea ce a fost apreciat de către echipa de experți, titrează hotews.ro.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer: „Este un risc de securitate și va trebui să ne ocupăm de asta”

Cu toate acestea, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, critică România pentru valul de emigranți care ajung ilegal în Europa susținând că „Este un risc de securitate”. El a lăudat Croația pentru felul în care gestionează granița externă a Uniunii și a criticat explicit România, Bulgaria și Ungaria că lasă migranți să intre ilegal în Europa, fără a fi controlați la frontierele externe ale UE.
„Avem 100.000 de oameni care au trecut ilegal granița, dintre care 75.000 au traversat țări ca România, Bulgaria și Ungaria fără a fi înregistrați de autoritățile de securitate de acolo. Este un risc de securitate și va trebui să ne ocupăm de asta”, a mai spus cancelarul austriac, potrivit publicației Kleine Zeitung. „Majoritatea vin în Austria prin Serbia și Ungaria, o altă parte vin în Austria prin Turcia, Bulgaria, România și Ungaria. Nu sunt împotriva migrației , dar trebuie să fie totuși să poți decide cine vine la tine”, a spus Cancelarul Austriei. El a precizat că așteaptă „răspunsuri la întrebarea: cum pot 75. 000 de persoane să traverseze țările UE și să nu fie înregistrate?”, notează MeinBezirk.at, citat de hotnews.ro.

 CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană cere ca aderarea deplină a României la Schengen să fie aprobată fără întârziere

Ministrul de interne austriac, Gerhard Karner, a anunțat vinerea trecută că „nu este momentul să votăm asupra extinderii acum”. „Extinderea unui sistem stricat nu poate funcționa. Situația din Europa arată limpede că protecția granițelor externe nu funcționează”, a spus oficialul, titrează digi24.ro.

Secuii vor restituirea şcolile şi proprietăţile bisericeşti confiscate de comuniști, înainte de aderarea la Schengen

În acest timp, Consiliul Naţional Secuiesc cere țărilor UE să nu primească România în spațiul Schengen și cere statelor membre să solicite informaţii de la liderii bisericilor maghiare şi organizaţiilor maghiarilor din România cu privire la situaţia drepturilor omului, inclusiv a drepturilor minorităţilor, în România, înainte de a lua o decizie privind admiterea României în spaţiul Schengen, titrează digi24.ro.
„Considerăm că toate statele membre ale spaţiului Schengen trebuie să cunoască comportamentul duplicitar care caracterizat atitudinea României faţă de dreptul internaţional şi cel comunitar în ultimii treizeci de ani”, se arată în documentul semnat de preşedintele CNS, Balazs Izsak.
CNS susține că, prin aderarea la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, 7 octombrie 1993, România s-a angajat să „restituie bisericilor maghiare din România şcolile şi proprietăţile bisericeşti confiscate în mod arbitrar de regimul comunist”, dar acest lucru nu s-a întâmplat „ mai mult, a început chiar şi renaţionalizarea unor şcoli restituite”, se arată în scrisoarea CNS, citată de digi24.ro.

Iohannis: Şansele României sunt relativ bune, dar există posibilitatea să fie amânată cu o lună sau două

Nici președintele României, Klaus Iohannis nu este foarte optimist. „Cred că s-a vehiculat prea repede termenul de 8 decembrie ca un fel de termen final ceea ce nu este. 8 decembrie este prima posibilitate când această chestiune poate fi discutată. Interesul meu, al nostru este ca atunci când se votează să avem un vot clar pentru accesul la Schengen. Şansele României sunt relativ bune. Avem şanse bune să fim acceptaţi în spaţiul Schengen, dar nu există o garanţie pentru asta. Sunt state membre care mai au întrebări pentru noi, pentru sistemul Schengen”, a declarat Klaus Iohannis într-o declaraţie de presă comună susţinută, miercuri la Riga, cu preşedintele Letoniei, Egils Levits.
Șeful statului a precizat că termenul final pentru decizia privind aderarea României la Schengen nu este 8 decembrie, când are loc Consiliul JAI, ci este doar o variantă de lucru, relatează adevarul.ro.
„Dacă din varii motive nu vom reuşi până pe 8 decembrie să avem o certitudine că lucrurile sunt clare, există posibilitatea ca această decizie să fie amânată cu o lună sau cu două luni, până când toate întrebările primesc răspunsuri clare şi corecte şi toată lumea va fi convinsă că nu suntem o vulnerabilitate, ci am fi un câştig real pentru spaţiul Schengen”, a punctat Iohannis.
În ceea ce privește migrația ilegală pusă în discuție de cancelarul Austriac, șeful statului a menționat: „România nu a fost, nu e şi nu va fi o ţară care generează migraţia sau permite migraţia necontrolatră. Cert este că nu prin România vin aceşti migranţi care creează îngrijorări pe care le putem înţelege în Austria. Ruta balcanică e problematică. Noi am luat toate măsurile”, titrează adevarul.ro.
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, va merge la Viena pentru a avea întrevederi şi discuţii tehnice cu omologul austriac, privind aderarea României la Schengen.

Surse: hotnews.ro, digi24.ro, adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: Raport “foarte pozitiv” pentru România, privind aderarea la Schengen - surse

Back To Top