Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

legea securității cibernetice
Categorie: Știri naționale

 

• Judecătorii Curții Constituționale a României au respins marți, sesizarea făcută de USR și Forța Dreptei pe legea securității cibernetice.
• Astfel, proiectul de lege care extinde atribuțiile Serviciului Român de Informații va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Proiectul de lege privind securitatea și apărarea cibernetică este unul contestat atât de opoziție cât și de Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI) care a avertizat că ar transforma furnizorii de servicii de securitate cibernetică în delatori profesioniști și ar permite acces sporit și discreționar către SRI ori MApN la problemele de securitate și la datele persoanelor private.

ApTI atenționa că s-a lărgit și mai tare spectrul celor care trebuie să se supună obligațiilor de securitate, iar „atribuțiile SRI au fost extinse și la campaniile de propagandă sau dezinformare inclusiv derulate de o entitate non-statala. Deci acum chiar are un motiv să ne urmărească pe toți”, semnala Bogdan Manolea, președintele APTI.

 CITEȘTE ȘI: PROIECT. SRI DEVINE AUTORITATE COMPETENTĂ LA NIVEL NAȚIONAL ÎN DOMENIUL CYBER INTELLIGENCE

Proiectul de lege completează Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României cu trei noi situații care constituie amenințări la adresa securităţii naţionale a României:
- amenințări cibernetice sau atacuri cibernetice asupra infrastructurilor informatice și de comunicații de interes național;
- acțiuni, inacțiuni sau stări de fapt cu consecințe la nivel național, regional sau global care afectează reziliența statului în raport cu riscurile și amenințările de tip hibrid;
- acțiuni derulate de către o entitate statală sau nonstatală, prin realizarea, în spațiul cibernetic, a unor campanii de propagandă sau dezinformare, de natură a afecta ordinea constituțională."
„Ne îngrijorează formularea vagă a acestor cazuri. Care sunt "infrastructurile informatice și de comunicații de interes național"? Care e diferența între postări false care circulă pe Facebook și "o campanie de dezinformare"?, atrăgea atenția Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI)

Atribuțiile SRI au fost extinse și la „campaniile de propagandă sau dezinformare”, atenționează ApTI.
Pe 21 decembrie Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind securitatea şi apărarea cibernetică a României, cu niște amendamente care reduceau semnificativ atât sfera de aplicare, cât și amenzile mari pe care le puteau încasa cei care nu vor raporta incidentele de securitate cibernetică maxim 48 de ore.

USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea securităţii cibernetice, formaţiunile acuzând că legea a fost adoptată în viteză de coaliţia PSD-PNL-UDMR, fără o dezbatere reală în societatea civilă şi în Parlament, şi încalcă grav dreptul la viaţă privată al românilor.
Curtea Constituţională a României a respins marţi sesizarea depusă de USR şi Forţa Dreptei privind legea securităţii cibernetice, au declarat pentru Agerpres surse din CCR.

Surse: hotnews.ro, g4media.ro

CITEȘTE ȘI: INCIDENT: IMAGINI PENTRU ADULȚI LA DEZBATEREA PRIVIND SECURITATEA CIBERNETICĂ A ROMÂNIEI

Back To Top