Categorie: Administraţie

madalina lupeaContrele pe dema dezinsecției și deratizării au ajuns, vineri după-amiază, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a luat în discuție solicitarea primarului Ploieștiului, în sensul decretării unei stări de alertă în Ploiești, dar și la Bucov, acolo unde municipalitatea administrează Parcul "Constantin Stere".

 

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova de vineri s-a aprobat Planul Județean de Măsuri pentru prevenirea și combaterea vectorilor valabil în perioada mai-octombrie 2018.  Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a informat comitetul despre starea potențial generatoare de situații de urgență existentă la nivelul municipiului și a solicitat acordul prefectului Mădălina Lupea, pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Municipiului Ploiești. În replică, acesta, în calitate de președinte al CJSU Prahova, a solicitat transmiterea hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Municipiului Ploiești, care trebuie să conțină baza legală, perioada de aplicare, măsurile dispuse și obligațiile cetățenilor și ale operatorilor economici în cee ace privește participarea la activități în folosul comunităților locale.

"Atât doamna prefect, cât și ceilalți membrii ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova își doresc rezolvarea problemei cu care se confruntă administrația ploieșteană, dar orice hotărâre trebuie luată în interesul cetățeanului și în spiritul legii", se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

Anterior, instituția i-a transmis primarului Adrian Dobre că nu intră în atribuțiile CJSU să urmărească modul în care este cheltuit banul public, nici cum se derulează achizițiile publice (DETALII AICI).

În urma ședinței de vineri, primarul Adrian Dobre a acuzat că situația la care s-a ajuns în municipiu, unde nu pot fi efectuate lucrări de deratizare și dezinsecție, în lipsa unui contract pentru aceste servicii, este rezultatul unor  jocuri politice și a haosului legislativ creat de ultimele guvernări.

"Noi din anul 2018, luna februarie, nu mai avem contract, procedura, în primă fază, s-a încheiat, numai că am fost contestați. De aceea, neavând în momentul de față un operator, fără posibilitatea de a apela la serviciile unui operator, care, atenție, trebuie să aibă atestat pentru acest lucru, nu poate orice operator, cum s-a sugerat că SGU ar putea, societate la care nici măcar un om nu are un astfel de atestat. Nu se pot face lucrurile așa, precipitat, ci de o firmă specializată în domeniul acesta. De aceea și pentru că vorbim de mai multe unități administrativ teritoriale am solicitat comitetului județean să ia în considerare și situația de fapt, pentru a putea apoi demara o serie de proceduri în cadrul Primăriei municipiului Ploiești. Din păcate, toate lucrurile sunt privite politic în detrimentul a ce, a unei stări care este la nivelul municipiului Ploiești, pe care cu toții o sesizăm, dar nu vrem să luăm atitudine, nu vrem să luăm măsuri pentru a îndepărta această situație“, a declarat Adrian Dobre.

Acesta spune că, în cazul aprobării solicitării sale, în două-trei săptămâni s-ar fi putut interveni împotriva dăunătorilor. Așa, procedura ar putea dura câteva luni. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a cerut, în cazul licitației pentru serviciile DDD, de la Ploiești, reevaluarea ofertelor. La nivelul municipalității este un blocaj, în această achiziție, iar administrația locală așteaptă răspunsuri, lămuriri și confirmări de la diverse instituții, că poate încheia un contract imediat, până la lămurirea situației.

Foto arhivă

Back To Top