creșe noi Ploiești Câmpina
Categorie: Administraţie

Ministerul Dezvoltării a aprobat 43 de proiecte în primul lot din cadrul programului dedicat construirii de creșe, în marile orașe. Două propuneri, transmise de Ploiești și Câmpina, se regăsesc pe această listă pentru care poate fi inițiată procedura de achiziție publică.

Reprezentanții Ministerului au informat că ordinul semnat de ministrul Cseke Attila aprobă investițiile, pentru a putea fi demarată procedura de achiziție publică pentru identificarea constructorilor. Ministrul susține că, astfel, în primăvară, când vremea va permite, pot începe primele construcții.

„Termenul pentru depunerea cererilor și a documentației justificative a fost prelungit cu 30 de zile, pentru a permite construcția unor creșe noi, moderne, și în municipiile unde administrația publică locală nu a depus cerere în acest sens sau nu a completat documentația necesară”, a precizat Cseke Attila.

VEZI ȘI: Aproape 140 de proiecte, aprobate de ministrul Dezvoltării. Lista localităților în care vor fi construite creșele noi

Reprezentanții Ministerul precizează că noile creșe vor avea asigurată energia parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Unul dintre proiecte este pentru o creșă cu o capacitate de 70 de locuri, la Câmpina, iar al doilea se referă la o creșă cu o capacitate de 40 de locuri, la Ploiești. În total, investiția ar fi de aproape  30 de milioane de lei, cu tot cu TVA.

Primele localități în care vor fi construite creșe, prin programul Ministerului Dezvoltării

“Primele 43 de creșe noi vor fi construite în următoarele localități: Aiud, Alba-Iulia, Alexandria, Beiuș, Bistrița, Brăila, Botoșani (două creșe), Calafat, Caracal, Caransebeș, Călărași (două creșe), Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Dorohoi, Drobeta-Turnu Severin (două creșe), Fălticeni, Gherla, Huși, Lugoj, Marghita, Mediaș, Moreni, Motru, Oltenița, Oradea, Petroșani, Pitești (două creșe), Ploiești, Reșița, Salonta, Săcele, Slatina, Sighetu Marmației, Suceava, Tecuci, Târgu-Secuiesc, Târnăveni, Turda și sectorul 2 din Capitală. Finanțarea construcției creșelor este asigurată, în proporție de 100%, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, au transmis reprezentanții MDLPA.

Back To Top