Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

doina mihailescu
Categorie: APH Cultural

 

• Una dintre expozițiile la care Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” ne invită în această perioadă poartă semnătura Doinei Mihăilescu, pictoriță sensibilă care își etalează sufletul în fața privitorilor.
• Grădinile pe care ni le propune artista sunt capabile să ne deschidă către frumusețe și chiar să ne dea senzația parfumului unui spațiu liber, luminos, dar și tainic.
• Doina Mihăilescu ne-a dezvăluit câteva dintre ideile sale care au stat la baza acestui proiect cultural.

<<„Imaginea plutitoare” a picturilor Doinei Mihăilescu ni se înfățișează ca taină care rămâne intangibilă și grațioasă, neexpusă la și neatinsă de toate „atingerile primejdioase” ale timpului lumii>>, spune cunoscutul critic de artă Oliv Mircea, curatorul expoziției. Este o invitație directă pentru a ne bucura de grația florilor dintr-o grădină interioară și chiar o provocare spre vulnerabilitate în fața sentimentelor de frumos.

Expoziția „Printre clipe, când pictez, mă pictez pe mine” este un nou concept, o chemare la bucurie.

Doina Mihăilescu: „Este, într-adevăr, un nou concept artistic al meu. Expunerea poartă numărul șase, iar pentru a deveni un număr biblic, intenționez să o mai ofer încă o dată publicului, într-un alt oraș al țării”.

CITEȘTE ȘI: PICTURĂ. Doina Mihăilescu: „Printre clipe, când pictez, mă pictez pe mine”

Tablourile au dimensiuni mari și invită privitorul să pătrundă în spații inedite, generoase.

Doina Mihăilescu: „Practic, am plecat de la grădinile copilăriei mele care m-au format și m-au învățat să privesc, care m-au învățat să ascult, care m-au învățat parfumul florilor. Am crescut realmente într-o grădină imensă, dimensiunea lor nu e întâmplătoarte pentru că persoana care privește, chiar eu, care am pictat, am vrut să mă cufund în spațiul grădinii, să mă bucur și să mă simt înconjurată de toată frumusețea unei grădini. Și, apoi, am simțit nevoia aerului unei grădini în timpul ăsta atât de zbuciumat pe care îl trăim și de greu respirabil. Și am mai vrut să aduc și bucuria privitorului, și am mai vrut să aduc și odihna privirii, odihna gândului bun, a omului care se poate așeza într-o grădină. Să ne mai aducem aminte că mai există grădină, că mai există flori și că mai există încă, un spațiu respirabil, că putem să ne facem din grădină un gând, un scop, un ajutor”.

Titlul expoziției „Printre clipe, când pictez, mă pictez pe mine” este unul inedit.

Doina Mihăilescu: „Prin acest titlu al expoziției vreau să spun că acea grădină sunt eu și că toată viața mea a fost o grădină. Am mai avut și drumuri ocolitoare, dar reîntoarcerea acum la anii formatori ai mei, pe care îi numesc cei șapte ani de acasă, în grădină, își spun acum cuvântul la o vârstă în care deja timpul se exprimă prin acumularea experiențelor. Când pictez, într-adevăr mă pictez pe mine, îmi pictez sufletul și rămân așa, în bucuria lui. Mă bucur și mai mult dacă cineva chiar ia o grădină din mâinile mele și pleacă cu ea în suflet”.

Ploieștenii au ocazia să admire tablourile pe simezele Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” până la finalul acestei luni.

Doina Mihăilescu: „Invit toți iubitorii artei să vadă cu încredere aceste tablouri, pentru că, pentru mine, fiecare lucrare care place, care bucură și care îți rămâne în minte, undeva, în nevăzut, se adună și mi se va spune cândva că da, ai bucurat un suflet!”.

URMĂREȘTE ȘI: VERNISAJUL EXPOZIȚIEI „Printre clipe, când pictez, mă pictez pe mine”, a Doinei Mihăilescu
Sursa video: Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”

 

Back To Top