Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cornelia gherlan
Categorie: APH Cultural

 

• Cunoscută publicului de artă încă din anii 1990, pictorița Cornelia Gherlan își expune lucrările, de această dată, la Ploiești.
• Expoziția „ARDENS MATERIA” ne trimite cu gândul la foc și lavă, dar și la eliberarea de constrângeri și de limitările inspirației.
• Iată cum ne explică artista filonul noilor tablouri pe care le putem admira, în această perioadă, la Galeria de Artă.

Artist vizual cu specializarea pictură și grafică, pictorița Cornelia Gherlan expune, în această perioadă, pe simezele Galeriei de Artă Ploiești, o serie de tablouri sugestiv exprimată de titlul „Ardens Materia”. Tușele dinamice, culorile îndrăznețe și spațialitatea picturilor abstracte sunt coordonatele acestui proiect nou pe care artista ni l-a descris din punctul de vedere al creatorului.

Cât de nou este acest demers și ce transmite publicului?

Cornelia Gherlan: „Este un proiect absolut nou, la care lucrez de mai puțin de un an. Am avut, așa, nevoie să mă exprim mai violent folosind aceste roșuri care simbolizează focul. Focul acela care și distruge, dar și purifică. Și, de asemenea, poate fi focul din care renaște pasărea Phoenix, oricine poate să înțeleagă cum simte nevoia.
Lucrările mele sunt realizate în ulei și folosesc de asemenea, un gesso pentru că îmi plac foarte mult structurile care sugerează spațialitatea foarte bine, sunt foarte dinamice, îmi place dinamismul pe care îl creează liniile de forță ale tușelor. În expoziție sunt prezente, de asemenea, și lucrări care fac parte dintr-o expoziție anterioară, pe care am simțit nevoia să le aduc deoarece sunt mai potolite cromatic, adică sunt lucrări realizate în griuri, brunuri, care se compun foarte bine în expoziția pe care am vernisat-o la Galeria de Artă din Ploiești”.

AICI VERNISAJUL EXPOZIȚIEI ARDENS MATERIA

Cum vă caracterizați stilul propriu de pictură din aceste lucrări?

Cornelia Gherlan: „De profesie, de construcție, sunt grafician. Fac și grafică, ba fac și mozaic. Dar exprimarea în acest fel, în domeniul abstractului, zic eu că mă caracterizează. Lucrările mele abstracte pornesc uneori de la imagini figurative pe care le abstractizez, dar nu toate se nasc așa. Altele, pur și simplu, se nasc din gesturi care sunt concepute conform normelor de compoziție, astfel încât să transmită emoții, pentru că, de fapt, acesta este scopul lucrărilor pe care le realizează oricare artist.
M-am păstrat în acest fel de exprimare, dar nu neg că, în continuare, lucrez și grafică figurativă, în care apar portrete și așa mai departe. Urmează un alt proiect în acest sens”.

CITEȘTE ȘI: Galeria de artă Ploiești: ARDENS MATERIA – Pictură de Cornelia Gherlan

Ploieștenii se pot bucura de „Ardens Materia” până pe 21 septembrie.

Cornelia Gherlan: „Cred și sper ca această expoziție să placă publicului pentru că aici oricine își poate regăsi emoții, oricine poate să se bucure de energia lor, de spațiul pe care ele îl umplu cu lumina și căldura focului. Pasionații de artă pot vedea multe alte lucrări ale mele și pe rețelele de socializare la o simplă căutare a numelui meu și pot vizita oricând galeriile virtuale”.

Cele 25 de tablouri care compun „Ardens Materia” sunt de mari dimensiuni și creează, în Galeria de Artă Ploiești, o vibrație de energie și culoare, de dinamism și forță.

FOTO ARDENS MATERIA

cornelia gherlan pictura 2

cornelia gherlan pictura 3

CITEȘTE ȘI: FILARMONICA PLOIEȘTI. Ceaikovski deschide Stagiunea aniversară 70

Back To Top