Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ziua internationala a pacii
Categorie: APH Cultural

 

• În fiecare an, pe 21 septembrie, este celebrată Ziua Internațională a Păcii.
• Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este marcată în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice și militare.
• Pentru a inaugura ziua, simbolicul „Clopot al Păcii” este sunat la sediul ONU din New York City.

În ciuda conflictelor militare de pe glob și a tensiunilor din lume care riscă în orice moment să degenereze în acțiuni beligerante, astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Păcii.
Sărbătoarea a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1981. 20 de ani mai târziu, în 2001, Adunarea Generală a votat în unanimitate ca, pe data de 21 septembrie, să nu existe manifestări de violență.
Dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței, ziua de 21 septembrie presupune încetarea temporară a focului într-o zonă de război pentru accesul ajutorului umanitar.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă: „Am luat act cu îngrijorare de declarațiile președintelui Putin”

Pentru a inaugura ziua, în fiecare an, „Clopotul Păcii” (The Peace Bell), simbol al speranței pentru pace în lume, este sunat la sediul ONU din New York City. Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele cu excepția Africii și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război”. Pe inscripția de pe o parte se poate citi: „Trăiască pacea absolută în lume”.
Potrivit Adunării Generale a Națiunilor Unite, în această zi este interzisă violența și orice act de război în toate statele membre ONU.
Sărbătorirea Zilei Internaționale a Păcii este un demers public menit să atragă atenţia guvernelor lumii cu privire la efectele războiului.
Tema din 2022 a Zilei Internaționale a Păcii este „Stop rasismului. Să consolidăm pacea”.
În această zi, Națiunile Unite îi îndeamnă pe oameni să contribuie la crearea unei lumi fără rasism, în care toată lumea să dea dovadă de empatie și compasiune.
În afară de ziua de 21 septembrie, pe 1 ianuarie este sărbătorită Ziua Mondială a Păcii, inițiată de Papa Paul al VI-lea şi proclamată de Vatican în decembrie 1967.

CITEȘTE ȘI: Reorganizare la Evidența Populației Ploiești. Cum vor funcționa ghișeele la care se depun cererile pentru acte de identitate

Back To Top