Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

 

• În contextul celui mai lung eveniment dedicat jazz-ului, la Ploiești, recent, nume mari ale scenei de profil din țară au participat la Conferința RoJazz50+3 care a avut loc la Palatul Culturii.
• Chiar în acest loc, în urmă cu peste 50 de ani, au apărut primele baze ale fenomenului jazz din țară.
• Invitați de la cele mai importante festivaluri dedicate genului, dar și din cele mai mari centre de jazz din Statele Unite și-au făcut auzit mesajul.

Conferința RoJazz50+3 este un eveniment care a reunit, la Ploiești, promotori, comentatori, directori de festivaluri și instituții, artiști și instrumentiști, oameni care au performat în jazz și continuă să o facă de peste cincizeci de ani.

Amintirile au ocupat un loc principal în dialogul cu invitații, având în vedere că, la Ploiești, au fost puse, cu peste 50 de ani în urmă, bazele primului club de profil și ale primului festival dedicat acestui gen muzical.

CITEȘTE ȘI: Spectacole de la Odeon, Bulandra și Nottara, în programul noii ediții a Festivalului de Teatru “Toma Caragiu”

De atunci, cauza pentru care au fost depuse eforturile intelectuale și emoționale este dragostea pentru jazz, iar ecourile s-au materializat în continuitatea unui eveniment de nivel internațional și de mare amploare: Ploiești Jazz Festival, care a contribuit la recunoașterea, din acest an, a Filarmonicii ploieștene ca membru cu drepturi depline al Europe Jazz Network.

Mai mult, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești este prima instituție de acest tip din România care include în activitatea sa permanentă jazz-ul.

Invitații la Conferința națională RoJazz50+3 au oferit o privire completă a hărții activităților de jazz în România, dar și un tablou memorabil al începuturilor dedicate acestei muzici în Ploiești. În 1969, la Palatul Culturii, a fost primul festival de jazz pe care l-a avut România, organizat de primul club de jazz pe care l-a avut România, înființat tot aici, în 1968. Iar cei mai în măsură să povestească despre acele momente, au fost Nelu Stan și Octavian Ioniță, fondatori ai mișcării. „Mie îmi place poezia și trebuie să spun că poezia e inclusă în jazz”, a spus Nelu Stan care a mai apreciat că, acum, jazz-ul de la Ploiești trece prin „epoca de platină”, datorită managerului său, Vlad Mateescu.

VIZIONEAZĂ PE APH CONFERINȚA ROJAZZ50+3

Amintirile au venit și din partea unor promotori fără de care jazz-ul nu ar fi avut continuitate: Lucian Sabados, care a dus mai departe Festivalul de Jazz de la Ploiești pentru mulți ani și care a pus bazele Danube International Jazz Festival, Emil Calotă, fost primar al municipiului, pasionat de jazz și fondator al Jazz Forum 03 și Iulian Teodorescu, cel care a sprijinit, de-a lungul anilor, evenimentele dedicate fenomenului unic de jazz de la Ploiești.

Vezi aici alte imagini de la Conferința RoJazz50+3

Simona Maxim - Sibiu Jazz Festival, Liviu Briciu - Câmpina Jazz Rock, Sebastian Gheorghiu - Jazz Cave, Dorin Măciucă – Filarmonica din Craiova au întregit imaginea asupra evoluției mișcării jazz din Românaia la nivel de elită. Acest tablou a conturat ansamblul cultural al evenimentelor Ploiești Jazz Festival, reprezentat de Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești și Răzvan Cojanu, liderul trupei Ploiești Jazz Trio.

Urmărește și aici imagini de la Conferința ROJAZZ 50+3

Mesaje de încurajare și admirație au venit din partea criticului muzical Florian Lungu, promotor de jazz, dar și de la New Orleans Jazz Museum și Kansas City, acolo unde jazz-ul mondial își are rădăcinile cele mai adânci.

De la conferința dedicată jazz-ului nu putea lipsi muzica: Quartal Formation (Vlad Briciu – pian, Marinela Radu – voce, Dimitrie Milea - bas electric, Bogdan Tăbârcă – tobe) a oferit publicului momente încântătoare, de la delicatețe la pasiune, așa cum este jazz-ul în sine. Evenimentul a fost prezentat de Andi Enache, promotor de jazz.

CITEȘTE ȘI: Momente emoționante la Ploiești. G-ral. Radu Theodoru: „Aici și acum se întâmplă un moment din istoria aviației”

Back To Top