Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

povestea iei
Categorie: APH Cultural

 

• „Povestea Iei” este un spectacol multimedia complex, dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României.
• Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, prezintă„Povestea Iei” miercuri, 23 noiembrie, la Sala Mare a UNESCO din Paris.


Evenimentul constituie o importantă oportunitate de promovare a imaginii României.

„Am fost întotdeauna preocupat de promovarea muzicii româneşti, iar în această toamnă am avut mai multe ocazii de a demonstra acest lucru. Dar acest spectacol extraordinar, în care ansamblurile Operei Naţionale Bucureşti vor reveni pentru prima oară la Paris după... 57 de ani, este un moment simbolic. Vom avea ocazia de a prezenta, în faţa unui public multinaţional, atât muzică orchestrală românească sau inspirată de folclorul românesc, cât şi o lucrare în primă audiţie absolută semnată de Dan Dediu, care va reprezenta coloana sonoră live a baletului original creat de Gigi Căciuleanu, un nume major al artei coregrafice româneşti, binecunoscut publicului parizian”, a afirmat Daniel Jinga, directorul general al ONB, pentru adevarul.ro.

Spectacolul „Povestea Iei / La blouse enchantée / The Magic Blouse” va avea două părţi: una orchestrală și una coregrafică.

CITEȘTE ȘI: Zilele Roboticii la Ploiești. Pasionații sunt așteptați la Palatul Culturii

Programul orchestral conține muzică tradiţională românească în prelucrări diverse, conţinând de la „Hora mărţişorului” sau „Cântece româneşti” de Tiberiu Brediceanu, la „Şase dansuri româneşti” de Béla Bàrtok, cu Orchestra Operei Naţionale București, dirijorul Daniel Jinga și soprana Teodora Gheorghiu. Regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy.

Partea coregrafică a serii constă într-un spectacol realizat de Gigi Căciuleanu pe o muzică originală compusă special pe această temă de compozitorul Dan Dediu, unul dintre cele mai importante nume ale componisticii româneşti actuale, ce va fi prezentat ca balet cu muzică orchestrală live pe scenă, cu Baletul și Orchestra Operei Naţionale București, dirijor Daniel Jinga.

Scenografia, costumele și spațiul vizual au fost concepute de Viorica Petrovici, design proiecții Dilmana Yordanova, light design Cristian Simon, asistentă coregrafie Lelia Marcu-Vladu - o producție a Operei Naționale București în parteneriat cu Fundația Art Production și cu sprijinul JTI.

„Cum să transpui în sunete, gesturi, culoare și lumină un veșmânt și totodată un talisman ca ia? Aceasta a fost provocarea pe care am acceptat-o, întreaga echipă a acestui proiect. Ne-am cufundat, fiecare, în frumusețea tradiției culturale românești ca într-un ocean: am cules câteva suveniruri de pe fundul acestui ocean și le-am adus pe uscat, apoi le-am studiat, incorporat și stilizat într-o construcție inedită. A ieșit ceva cu totul nou, exprimând configurația sufletească și mentală a actualității.”, a declarat ompozitorul Dan Dediu, despre experiența lucrului la acest spectacol.

După prezentarea sa la UNESCO, evenimentul va fi reluat și în România, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, fiind inclus ulterior în stagiunea acesteia.

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: Jeff Bezos le recomandă americanilor să nu risipească banii, de sărbători

 

Back To Top