Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

intrarea maicii domnului in biserica
Categorie: APH Cultural

 

• Intrarea Maicii Domnului în Biserică, prăznuită la 21 noiembrie, este a doua mare sărbătoare religioasă a lunii, după Sfinţii Mihail şi Gavriil, considerată ziua când se deschid cerurile.
• Intrarea Maicii Domnului în Biserică are tradiţii care aduc norocul şi sănătatea în familie.
 

Conform tradiţiei, Fecioara Maria a fost dusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la templul evreiesc din Ierusalim pe când era copilă, la vârsta de 3 ani, unde a trăit şi a slujit ca fecioară în templu până la logodna ei cu Sfântul Iosif. Fecioara Maria a petrecut astfel, 12 ani, până când Arhanghelul Gavriil, cel care l-a anunţat pe Ioachim că va avea un copil care se va umple de Duhul Sfânt, a vestit-o că-L va naște pe Iisus, Fiul Domnului. Fecioara Maria părăsit, apoi, templul şi s-a logodit cu Iosif.

Intrarea în biserică a Maicii Domnului sau Sărbătoarea Luminii s-a ţinut, prima dată, în secolul al VI-lea când, lângă ruinele templului unde a crescut, a fost construită o biserica închinată Fecioarei Maria. Praznicul împărătesc al Intrării în Biserică a Maicii Domnului este numit şi Aducerea Maicii Domnului la Templu.

Tradiții și superstiții de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

În ţara noastră, acestei mari sărbători religioase i se mai spune tradițional şi Ovidenia. Deşi Ovidenia este un cuvânt care vine din slavonă cu sens de „intrare”, în popor are înţeles de „vedere, primă apariţie, văz, vedenie”. Mai este întâlnită în anumite regiuni, ca Moldova şi Bucovina, şi sub numele de Vovidenia, cu aceeaşi semnificaţie.

În tradiţia populară se spune că în ziua de Ovidenie se dechid cerurile şi credincioşii înţeleg graiul animalelor.

CITEȘTE ȘI: ASTRO-ACTUALITATEA. 21 noiembrie: Abundență și optimism

Tot acum e bine ca oamenii certaţi să-şi ceară iertare şi să se împace. Se mai spune că, de Ovidenie, ologii s-ar putea vindeca.
Tot în această noapte se fac farmece şi descântece, se află ursita şi se fac previziuni meteorologice. Pentru ca bucuria sărbătorii să nu fie umbrită de post, Biserica a rânduit ca pe 21 noiembrie să fie dezlegare la pește. Preparate de post, nuci, colaci, turte de mălai, dar și pește, sfințite la biserică, vor fi împărțite celor sărmani.

La sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, cunoscută și ca Vovidenia, se aprind lumânări pentru copiii nebotezați, dar și pentru cei morți, pentru a avea cale luminată pe cealaltă lume.

Conform tradiţiei populare, dacă ziua Intrării Maicii Domnului va fi înnorată, peste an vor fi epidemii. Dacă va ninge pe 21 noiembrie, vom avea parte de o iarnă lungă şi grea.

Toţi cei care respectă această sărbătoare vor avea parte de sănătate, bucurii şi reuşite, iar în anul următor vor avea hambarele pline şi belşug în gospodărie.

La sate, există obiceiul ca fetele să meargă la o fântână cu o lumânare albă în mână, ca să-și afle ursitul. Se spune că la cântatul cocoșului, fecioarele care se așează pe marginea fântânii pot vedea în luciul apei, chipul ursitului.

Tot în ziua de 21 noiembrie 2022, copiii pun crenguțe de măr în vase cu apă. Acestea se țin în lumină și căldură ca să înmugurească și să înflorească, ca mai apoi să fie folosite în noaptea de Anul Nou, drept sorcove, potrivit crestinortodox.ro.

O altă tradiție veche care se ține în dimineața Intrării Maicii Domnului în Biserică, este cea a bătrânelor care iau din livadă: o creangă cu 7 prune, una cu 7 mere și una cu 7 alune, pe care le pun în cămară, pentru a se proteja de friguri tot anul.

De Intrarea Maicii Domnului în Biserică, credincioșii se roagă pentru împlinirea celei mai mari dorințe din viața lor.

Surse: adevarul.ro, crestinortodox.ro

CITEȘTE ȘI: RUNA MAGICA. Astăzi: FEHU și RAIDO – Decizii cu prosperitate

 

Back To Top