Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

imaginarium expoziție tapiserie
Categorie: APH Cultural

 

• Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează vineri, 25 noiembrie 2022, ora 14.00, la sediul muzeului din Ploieşti, vernisajul expoziției „Imaginarium”.
• Ne vom întâlni cu trei artiste expozante: Maria Negreanu, Gabriela Cristu și Mariana Voicu.
• Să aflăm cine sunt creatoarele lucrărilor.

Maria Negreanu, Gabriela Cristu Sgarbură și Mariana Voicu sunt cunoscute artiste care s-au dedicat creației de tapiserie în moduri cât de poate de originale. Ele și-au reunit lucrările în expoziția „Imaginarium” care va fi deschisă vineri, la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.

Maria Negreanu, inovatoare în jocul colajului

Artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, secția arte decorative, tapiserie, Maria Negreanu este din Bihor, absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, promoția 1973.

În cei aproape 50 de ani de activitate, a avut numeroase expoziții de grup atât în țară, cât și în străinătate: Prima ediție a Bienalei de dantelă contemporană organizată de Regina Fabiola a Belgiei, Bienala de Textile Pyran Iugoslavia, Expoziția internațională Textile Art Berlin și Expoziția internațională de artă decorativă Moscova, expoziții personale la Hanul cu Tei în 1985, 1986 și 1989, Căminul Artei 1987, 1988, 1989, Galatea 1988, Galeria Orizont 2009-2010. 

În 1983, beneficiază de Bursa de merit oferită de Academia Di Roma, odată cu achiziționarea de către Ministerul Culturii a Lucrării Monumentale Omagiale.

„De la prima vedere, surprindem rafinamentul cromatic şi, totuşi, exuberanţa ne-echivocă în creaţiile plasticienei Maria Negreanu”, spune criticul de artă Roxana Păsculescu. Subtilităţile artei decorative propuse de creatoarea Maria Negreanu dezvăluie două planuri: pe de o parte, la nivelul tehnicii, artista este inovatoare prin materialele diverse, ţesutul care se întâlneşte cu broderia, cusutul care aduce strălucire și culoare pe suprafaţa jucată a colajului. Mai mult, Maria Negreanu, cu aceeaşi delicateţe a simţirii, ne propune subiecte simple alături de surprize prin pictură, „întregindu-şi astfel, în ochii privitorilor, orizontul estetic”, precizează criticul.

Gabriela Cristu Sgarbură, o cuceritoare a simezelor din străinătate

Născută în 1950, la Ploiești, absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, promoția 1973, Gabriela Cristu Sgarbură, membră UAP din 1980, cucerește simezele Europei și culege premiile celor mai înalte instituții de artă plastică. București, Oradea, Tg. Jiu sunt doar câteva orașe în care a expus, iar Franța, Ungaria, Germania, Suedia, USA, Letonia și Portugalia au acordat o atenție deosebită creațiilor sale, răsplătite prin numeroase premii.

CITEȘTE ȘI: Yelena, cea mai premiată fotografie din lume

Recunoașterea sa începe încă din 1993, cu Premiul pentru tapiserie, Salonul Național de Artă, Fundația Artexpo, Sala de Expoziție a Teatrului Național, București, și continuă cu Premiul pentru desen, Salonul de Artă, Galeria UAP Tg. Jiu – 1995, Premiul pentru tapiserie, Bienala Artelor Decorative «DecorativArt», Sala de Expoziție „Constantin Brâncuși”, Palatul Parlamentului, București – 2014, Premiul de Merit al Muzeului Național de Artă al Letoniei, Riga, Letonia – 2015, Premiul juriului Uniunii Artiștilor Plastici din România, pentru întreaga activitate, în 2018.

Gabriela Cristu Sgarbură face parte din ARELIS – Association pour la diffusion et la creation de la Tapisserie et de l’Art de la Fibre (1991), Federația Asociațiilor Artiștilor Plastici, dar și Salon d’Automne, Paris, Franța (1992), ETF- European Tapestry Forum, Danemarca (2005) și Fundația TAYLOR - Association des artistes peintres, sculpteurs, architects, graveures, dessinateurs - Paris, Franța (2018).

Mariana Grumăzescu-Voicu, artă în exprimare la „Imaginarium”

Născută în 1965, la Bucecea, jud. Botoşani, Mariana Grumăzescu-Voicu este absolventă a Institutului de Arte Plastice și Decorative „Nicolae Grigorescu” Bucureşti, secția Tapiserie și Imprimeuri, iar din 1990, membru UAP din România, Filiala Ploiești.

După debutul din 1988, când expune în special în București, începând cu anul 1990 participă la toate saloanele, bienalele, trienalele naționale, regăsind-o pe simeze din țară: Ploiești, Târgoviște, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Buzău, Brăila, Iași, Oradea, dar și în străinătate: Canada, Italia, Franța, Belgia și Republica Moldova.
Validarea reușitelor artistice se reflectă în numeroase premii: 1988 - Premiul fundaţiei „Sârghie”, Universitatea Bucureşti, 1988 - Premiul II al revistei „Amfiteatrul”, 2012 - Premiul Bienalei „Ion Andreescu”, Buzău, 2016 - Premiul Bienalei „DecorativeArts” Ediția a 3-a, Parlamentul României, București.

„Mariana Grumăzescu Voicu este o artistă pentru care arta țesutului nu este numai o performanță tehnică, dar și un mod de exprimare. Artista uzează de lână, într-o mare varietate de modalități plastice, de la lână țesută în război, la cea traforată, tăiată, prelucrată cu decupaje și inserții spectaculoase, care îmbogățește imaginea finală a unei lucrări. Speculând elementul tradițional, Mariana Grumăzescu Voicu reușește să-l plasticizeze creând în ultimă instanță un tablou din sute de fire”, a spus criticul Maria Oprea, la vernisajul expoziției de tapiserie de la Centrul Cultural Mogoșoaia.

Expoziția „Imaginarium” poate fi vizionată în perioada noiembrie-decembrie 2022 , la parterul Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, de marți până duminică, între orele 09.00-17.00. Lunea și de sărbătorile legale, muzeul este închis.

CITEȘTE ȘI: „Povestea Iei”, în premieră la Sala Mare a UNESCO din Paris

Back To Top