Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

tenperaturi ridicate alerta canicula termometru
Categorie: Economic

Inspectorii ITM Prahova au anunțat că, în contextul noilor avertizări meteo de caniculă (VEZI DETALII), vor intensifica verificările la angajatorii din județ.

Acțiunile inspectorilor de muncă urmăresc în ce angajatorii din județ respectă obligațiile legale pe care le au față de salariați, privind asigurarea condițiilor de lucru în perioadele caniculare.

Obligații legale pentru angajatori, în zilele cu temperaturi  ridicate

„Reamintim angajatorilor faptul că sunt obligați să asigure condiții minime pentru menținerea stării de sănătate a salariaților: reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilației la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri de persoană pe schimb, asigurarea echipamentului individual de protecție, asigurarea de dușuri.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri profesionale determinate de lucrul în condiții de temperaturi extreme, angajatorul trebuie să ia următoarele măsuri: să asigure examenul medical la angajare și control medical periodic, să urmărească depistarea precoce a salariaților cu contraindicații pentru munca la temperaturi crescute, să asigure primul ajutor și transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate, trecerea, după posibilități, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecțiuni, care au contraindicații privind muncă la temperaturi extreme”, au menționat reprezentanții ITM Prahova.

Nerespectarea prevederilor Ordonanței 99/2000 se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.500 – 2.500 lei, au mai avertizat aceștia.

Back To Top