Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ion tiriac
Categorie: Economic

 • Cunoscuta revistă Forbes a inclus în ediţia din 2022 şase miliardari din România.
• Patru dintre ei sunt foarte cunoscuţi, iar doi au ajuns miliardari pornind de la meseria de profesori în Statele Unite.


Forbes, cunoscuta revistă care face clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, a inclus în ediţia din 2022, şase miliardari români. Patru dintre ei sunt deja cunoscuţi în spaţiul public: Dragoş şi Adrian Pavăl, Ion Ţiriac şi Daniel Dines, iar doi au pătruns recent în topul miliardarilor: Matei Zaharia şi Ion Stoica.
Potrivit clasamentului Forbes, cel mai bogat român este în continuare Daniel Dines, fondatorul UiPath, în vârstă de 50 de ani, cu o avere estimată la 2,9 miliarde de dolari, titrează zf.ro.

Pe locul doi se află Ion Ţiriac, la egalitate cu Ion Stoica şi Matei Zaharia. Ion Ţiriac, în vârstă de 82 de ani, are o avere de 1,6 mld. dolari, din numeroase surse de business, în special din imobiliare, auto şi servicii financiare.

Ion Stoica şi Matei Zaharia se numără printre fondatorii DataBricks, un startup din San Francisco care a avut o creştere extrem de rapidă. Ei au amândoi averi de 1,6 miliarde de dolari.
Ion Stoica are 57 de ani, este cofondator Databricks şi preşedinte executiv al Consiliului de Administraţie. Este absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti, cu un master la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor. În 1996, pleacă în SUA pentru un doctorat la Universitatea Carnegie Mellon, din Pittsburgh, Pennsylvania. În prezent, Stoica este profesor în cadrul Universităţii Berkeley din California şi conduce RISELab, laboratorul de informatică al instituţiei. Stoica are la activ trei companii, Convivia Networks (2006), Databricks (2013) şi Anysclae (2019).

CTEȘTE ȘI: Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur, la dobânzi record

Matei Zaharia are 36 de ani, este chief technologist la Databricks și profesor-asistent în computer science în cadrul Universităţii Stanford, după ce, anterior, a deţinut aceeaşi funcţie în cadrul Universităţii Berkeley. La 24 de ani, Zaharia și Ali Ghodsi, actualul CEO şi cofondator al Databricks, erau implicaţi în realizarea Spark Apache, un instrument software utilizat pentru procesarea volumelor mari de date. Românul începuse acest proiect alături de o echipă de la Berkeley din 2009, potrivit informaţiilor de pe site-ul Databricks, mai relatează sursa citată.
În cadrul unor întâlniri însă, pe la începutul lui 2012, un grup de şapte academicieni au pus bazele Databricks, pornind de la această idee, de a simplifica lucrul cu volume impresionante de date. În 2014, Databricks avea practic venituri zero, dar o finanțare de 33 de milioane de dolari de la fondul de investiţii Andreessen Horowitz avea să ducă firma la o valoare de piaţă de 250 de milioane de dolari, la numai 13 luni de la înfiinţarea acesteia. De aici a început totul, cu Stoica în funcţia de CEO al noii companii şi Zaharia în rolul de chief technologist. Ion Stoica şi Matei Zaharia deţin între 5% şi 6% din Databricks. În contextul în care compania a fost evaluată la peste 38 de miliarde de dolari, cei doi au devenit miliardari din IT.
Averile fraţilor Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl, fondatorii Dedeman, au fost evaluate la 1 mld. euro, respectiv 1,5 mld. euro de către Forbes, mai titrează zf.ro.
Cine sunt cei mai bogaţi oameni din lume?
Potrivit Forbes, pe primul loc în clasamentul miliardarilor se află în continuare Elon Musk, cu o avere de 219 mld. dolari. Locul doi este adjudecat de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care a „rămas” după divorţ cu o avere de „numai” 171 mld. dolari, în timp ce fosta lui soţie, MacKenzie Scott, a fost clasată pe locul 30, cu o avere de 43,6 mld. dolari. Pe locul 3 în lume se află Bernard Arnault, fondatorul LVMH, cu o avere de 158 mld. dolari, Bill Gates trecând pe locul 4, cu 128 mld. dolari.

CITEȘTE ȘI: MUZEUL DE ARTĂ. Lansare de carte: Florin Toma - „Tablouri văzute dintr-o parte(2)”

Back To Top