Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

rca amiabilă accident
Categorie: Economic
  • În Monitorul Oficial au fost publicate modificările aduse normei Autorității de Supraveghere Financiară privind asigurările auto din România.
  • Acestea creează cadrul legal pentru încheierea constatării amiabile, atunci când este posibil, și printr-o aplicație on-line.
  • Normele noi vor fi valabile din toamnă.

Documentul publicat în Monitorul Oficial menționează că “formularul «Constatare amiabilă de accident» poate fi utilizat în relația cu asigurătorii fără a mai fi necesară întocmirea documentelor de constatare de către poliția rutieră, numai dacă este completat și semnat pe suport hârtie sau electronic prin intermediul unor sisteme informatice de către ambii conducători de vehicule implicați în accident.” „În cazul completării formularului de «Constatare amiabilă de accident» în format electronic, datele completate și semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule implicate în accident sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul”, stabilesc noile norme potrivit cărora asigurătorii RCA și BAAR (Biroul Asigurătorilor Auto) sunt cei dezvoltă și administrează soluțiile tehnice și stabilesc de comun acord procedura avizării daunei prin intermediul formularului de „Constatare amiabilă de accident” în format electronic, cu respectarea dispozițiilor legale privind gestionarea riscurilor operaționale generate de sistemele informatice utilizate de entitățile autorizate/avizate/înregistrate, reglementate și/sau supravegheate de către A.S.F.

Asigurătorii RCA vor fi cei care vor pune la dispoziția asiguraților formularul “Constatare amiabilă de accident” pe suport hârtie sau mijloacele electronice necesare pentru încheierea acestuia în format electronic.

VEZI ȘI: Proiect de plafonare a prețurilor la polițele RCA. Avertismentul firmelor de asigurări

“Formularul «Constatare amiabilă de accident» în format electronic reproduce același model grafic, conține aceleași informații și are aceeași valoare juridică cu cea a formularului tipărit”, potrivit articolelor modificate, publicate vineri în Monitorul Oficial și care sunt valabile din 15 octombrie 2022.

Constatare amiabilă on-line, prin intermediul unei aplicații

Aplicația dezvoltată intern de Biroul asigurătorilor Auto va putea fi descărcată din App Store și Play Store. “Aplicația este intuitivă, are predefinite o serie de pictograme cu semne de circulație, vehicule, străzi, sensuri giratorii și poți să îți așezi toate acele pictograme cât mai aproape de modalitatea în care s-a produs evenimentul, pentru a descrie accidentul. În plus, poți atașa fotografii de la locul faptei, cu avariile, datele celor implicați și toate acestea se salvează și se trimit și către asigurător pentru avizarea daunei și pe mail către șoferii implicați”, a declarat Mădălin Roșu, președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), pentru HotNews.ro.

Cel mai probabil, aceasta va fi lansată în luna septembrie.

Back To Top