Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

energie pret
Categorie: Economic

 

• Prețul energiei electrice în Europa a depășit pentru prima dată pragul de 500 de euro pentru un Megawatt-oră.
• Îngrijorările duc la pregătiri pentru lipsa energiei la iarnă, fiind luată în calcul raționalizarea.
• Presiunea pentru companii și gospodării va fi mare, estimează economiștii.

Preţul de referinţă în Europa la energie electrică a depăşit marţi, pentru prima dată, pragul de 500 de euro pentru un Megawatt-oră, sporind presiunile asupra companiilor şi gospodăriilor, iar estimările arată că trecem prin cea mai gravă criză energetică din ultimele decenii, care va continua şi în 2023, transmite Bloomberg.
În Germania, preţul electricităţii pentru anul următor a urcat cu 6,4%, la 508 euro pentru un Megawatt-oră pe bursa European Energy Exchange AG. Este un avans de aproximativ 500% în ultimul an, determinat în special de reducerea livrărilor de gaze ruseşti.

CITEȘTE ȘI: România: Jumătate din cifra de afaceri, realizată de 2.000 de firme mari

Ţările europene se pregătesc pentru lipsa energiei în această iarnă, unele luând în calcul chiar raţionalizarea livrărilor de electricitate către anumite industrii, pentru a se asigura că poate fi îndeplinită cererea esenţială, titrează digi24.ro.
Nyrstar NV este cea mai recentă firmă afectată, marţi anunţând închiderea topitoriei de zinc Budel din Ţările de Jos - una dintre cele mai mari din Europa. „Cu cât mai îndelungată va fi perioada în care aceste preţuri cresc, cu atât mai sever va fi impactul resimţit de economie. Magnitudinea creşterii şi magnitudinea crizei nu sunt comparabile cu nimic din ce s-a întâmplat în ultimele decenii”, a apreciat Daniel Kral, economist la Oxford Economics.
Seceta şi căldura extremă din Europa au contribuit și ele la criza energetică, reducerea debitelor râurilor aproape epuizând anumite rezervoare cruciale pentru furnizarea de energie hidro în unele ţări. În Germania, nivelul scăzut al râurilor ar putea agrava problemele de furnizare a energiei, deoarece deficienţele din transport vor afecta planurile Guvernului de a creşte, temporar, utilizarea cărbunelui.
În urma creșterii preţului gazelor, se observă deja efectele negative asupra industriei, iar o nouă taxa pe gaze anunţată de Germania săptămâna aceasta, va afecta multe gospodării, avertizează analiștii.
Sursa: digi24.ro

CITEȘTE ȘI: Consiliere gratuită oferită de ANPC, pentru persoanele care nu-și mai permit să achite ratele

Back To Top