Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

amenzi plf
Categorie: Economic

 

• Procedura pentru recuperarea banilor din amenzile date dacă nu ați completat formularul digital PLF este publicată în Monitorul Oficial.
• Cererea de restituire a banilor trebuie depusă la la organul fiscal local unde aveți domiciliul, în termen de 90 zile de la 16 august, data intrării în vigoare a prezentului ordin al ministrului Dezvoltării.
• Dacă aveți obligații fiscale restante, sumele solicitate vor fi compensate pentru achitarea lor.

Românii care au plătit amenzi, în pandemie, pentru necompletarea formularului digital de intrare în țară (PLF) vor putea, începând din această săptămână, să depună o cerere pentru restituirea banilor la organul fiscal local unde au domiciliul. Procedura și cererea de restituire a banilor au fost stabilite marți, 16 august, prin ordin al ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, și publicată în Monitorul Oficial.

CITEȘTE ȘI: Subprefectul Emil Drăgănescu verifică serviciile publice. E vizat și comportamentul funcționarilor de la ghișee

Legea care prevede anularea amenzilor aplicate pentru nerespectarea obligației de a completa formularul digital de intrare în România (PLF) și restituirea banilor către românii care au plătit deja aceste amenzi a fost promulgată și publicată luna trecută în Monitorul Oficial, relatează hotnews.ro.

Procedura completă

Pentru restituirea amenzilor achitate, trebuie să depuneți la organul fiscal local unde aveți domiciliul, în termen de 90 zile, o cerere tip de restituire. Depunerea cererii poate fi făcută concret sau on-line, dar însoțită de actul de identitate și alte acte doveditoare: copii ale procesului verbal de constatare a contravenției și ale documentelor de plată.

Cererea cuprinde:
- numele și prenumele solicitantului;
- codul numeric personal;
- domiciliul solicitantului;
- suma și natura creanței solicitate la restituire;
- codul IBAN aferent contului în care se solicită restituirea, în cazul în care nu se optează pentru restituirea sumei în numerar;
- banca la care este deschis contul în care se solicită restituirea sumei.

Potrivit procedurii, după primirea cererii de restituire, organul fiscal local verifică datele din cerere, documentele atașate și datele din evidența contribuabililor, astfel încât să nu aveți restanțe la bugetul local. În cazul în care este nevoie de alte documente justificative, instituția fiscală le solicită pentru completarea cererii.

„Termenul de 45 de zile prevăzut pentru soluționarea cererilor de restituire, în conformitate cu prevederile art. 77 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, se prelungește cu perioada cuprinsă între data la care s-a comunicat solicitarea de informații suplimentare și data înregistrării primirii acestor informații la organul fiscal local competent”, se menționează în ordin.

Dacă instituția fiscală constată existența unor obligații fiscale restante, sumele solicitate se vor restitui numai după efectuarea compensării acestor obligații bugetare restante.
Dacă suma de restituit este mai mică decât obligațiile restante ale solicitantului, se efectuează compensarea până la concurența sumei de restituit.
Dacă suma de restituit este mai mare decât suma reprezentând obligații restante ale solicitantului, compensarea se efectuează până la concurența obligațiilor restante, diferența rezultată restituindu-se solicitantului.
Dacă nu aveți obligații fiscale restante sau a fost realizată compensarea, instituția fiscală emite o decizie de restituire a sumelor de la bugetul local.

Câți bani au fost strânși din amenzile pentru lipsa PLF

Obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerului PLF la intrarea în România a fost introdusă în decembrie 2021 și eliminată în luna martie 2022.
Inițial, amenzile pentru necompletarea PLF au fost cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. În februarie 2022, Guvernul a introdus excepții la formularul PLF și a redus amenzile, după ce mulți români au acuzat că au fost sancționați pe nedrept.
În expunerea de motive a legii de anulare a amenzilor pentru lipsa PLF se arată că, după intrarea în vigoare a OUG 129/2021, mii de români au fost amendaţi după ce s-au întors din străinătate pentru că nu au completat formularul PLF, fie din lipsă de informare, fie pentru că nu au ştiut cum să acceseze platforma dedicată.
Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății către hotnews.ro, „în perioada 25.12.2021 - 31.01.2022 au fost aplicate un număr de 149.560 amenzi. Valoarea amenzilor aplicate în perioada 25.12.2021 - 31.01.2022 a fost în cuantum de 360.991.000 lei”.
România a ieşit în 9 martie din starea de alertă instituită din cauza pandemiei de COVID-19.
Sursa: hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, la Actualitatea LIVE, de la ora 17.00

 

Back To Top