Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

euro
Categorie: Economic

 

• Ministerul Economiei a anunțat oficial perioada de înscrieri la ajutoarele de stat în valoare totală de 300 de milioane de euro pentru firmele românești, inclusiv IMM-uri, din industria prelucrătoare.
• Ajutoarele de 300 milioane EUR se cer, în plic, la Ministerul Economiei, în programul registraturii, începând din 1 octombrie.

Ministerul Economiei a anunțat oficial perioada de înscrieri la ajutoarele de stat în valoare totală de 300 de milioane de euro pentru firmele românești, inclusiv IMM-uri, din industria prelucrătoare, cererea de acord de finanțare și celelalte documente urmând să fie depuse în plic, la registratura instituției din București, în programul de lucru.

În perioada 1 octombrie - 16 decembrie 2022 se derulează o sesiune de depunere a cererilor de acord pentru finanțare în baza schemei de ajutor de stat instituite prin HG nr. 959/2022 - granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare, relatează startupcafe.ro.

CITEȘTE ȘI: România are gaze la nivelul obligatoriu, pentru iarnă

Cererile, însoțite de documentele justificative, se transmit la Registratura Ministerului Economiei, Calea Victoriei nr.152, sector 1, București, menționându-se pe plic „Schema de ajutor de stat instituită prin HG nr.959/2022 - Direcția Politici Industriale și Competitivitate”, in intervalul orar: luni-joi: 8.30 – 17.00, vineri: 8.30 – 14.30. Oamenii de afaceri, consultanții și alte persoane interesate au la dispoziție o adresă de mail oficială la care pot cere clarificări referitoare la aceste ajutoare de stat: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Ajutoarele de stat din bugetul național se adresează și firmelor mici și mijlocii, dar valoarea minimă a investiției necesare este atât de mare încât companiile mari par să fie potrivite pentru aceste granturi.

Investiția minimă pe care o firmă trebuie să o facă este de 3 milioane de euro, cheltuieli eligibile, iar beneficiarul trebuie să asigure măcar 25% din sumă, iar pentru anumite județe, mult mai mult. Un aport propriu de minimum 750.000 de euro plus cheltuielile neeligibile reprezintă o barieră serioasă pentru un IMM obișnuit.

Valoarea ajutorului de stat poate ajunge până la 45 de milioane de euro pe proiect, iar intensitatea acestuia până la 75%, în funcție de locul investiției. IMM-urile beneficiază de intensitate sporită cu până la 20 de puncte procentuale.

Mai multe pe startupcafe.ro

CITEȘTE ȘI: Studiu: Câte pahare de alcool sunt prea multe

Back To Top