Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

concediu paternal
Categorie: Economic

 

• Guvernul a stabilit ca perioada concediului paternal să fie considerată vechime în muncă. Această perioadă este deja luată în calcul în ceea ce privește pensia de stat și șomaj, dar și pentru alte drepturi.
• Concediul paternal nu va diminua perioada privind stagiul de cotizare, nefiind considerat întrerupere.
• Totuși, legislația trebuie completată și cu prevederi referitoare recunoașterea diplomelor și a calificărilor profesionale.

 

Potrivit OUG 117 din 2022, „Perioada concediului paternal constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare”.
„Recent, Guvernul a stabilit ca perioada concediului paternal să fie considerată vechime în muncă. Această perioadă este deja luată în calcul în ceea ce privește pensia de stat și șomaj, dar și pentru alte drepturi”, spune consilierul juridic Dan Nasătase pentru capital.ro.

CITEȘTE ȘI: Bărbații vor avea concediu paternal la nașterea fiecărui copil

Concediul paternal nu va diminua perioada privind stagiul de cotizare. Perioada respectivă va fi luată în calcul atât în privința pensiei, cât și pentru stabilirea perioadelor privind acordarea unor drepturi legate de vechimea în specialitate/serviciu, în funcție de profesie și/sau categoria de personal din care face parte beneficiarul, în cazul personalului plătit din fonduri publice.
„Altfel spus, concediul paternal nu va diminua perioada privind stagiul de cotizare avut în vedere în cazul asigurărilor sociale și de șomaj, iar pentru specialitate și/sau serviciu nu se va considera întrerupere. Deși, din punct de vedere tehnic, avem o suspendare a contractului, această suspendare vizează exclusiv prestarea activității și plata salariului (salariul fiind înlocuit cu o indemnizație)”, a mai precizat consilierul juridic pentru sursa citată.
Cu toate acestea, este nevoie ca reglementările să fie completate deoarece această perioadă va avea efecte în ceea ce privește recunoașterea diplomelor și a calificărilor profesionale. Dispozițiile OUG vor fi corroborate cu cele prevăzute de Codul muncii și cu cele privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, inclusiv în privința accesului ori exercitării unor activități într-un alt stat membru.

Mai multe pe: capital.ro

CITEȘTE ȘI: După 1 octombrie, statul ar mai putea compensa prețul doar pentru motorină

Back To Top