Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

quiet quitting
Categorie: Economic

 

• După americani, tot mai mulți francezi aderă la mișcarea «quiet quitting», din ce în ce mai populară pe rețelele de socializare.
• „Demisia silențioasă” este noua atitudine a angajaților care refuză să se mai implice personal în muncă.
• Analiștii francezi cunosc fenomenul și iau în calcul dacă acesta va deveni noua normă de muncă în societatea actuală.

„Quiet quitting" ori demisia silențioasă este un fenomen popularizat pe rețelele sociale și consistă în a face strictul necesar la serviciu, fără implicații in mai multe responsabilități sau ore suplimentare. Unii adepți susțin că, de fapt, ideea este de a spune „nu” stresului și „da” sănătății mintale, de a face o distincție între viața profesională și cea personală.

Angajatul va respecta orarul de muncă, dar nu mai răspunde la mailuri în afara orelor de muncă, nu se mai implică în a face nimic mai mult decât minimul necesar la serviciu.

La finele lui august, în Franța, ministrul delegat însărcinat cu portofoliul Conturilor Publice, Gabriel Attal, recunoștea că noul fenomen ar trebui să ridice serioase semne de întrebare, ca societate.

CITEȘTE ȘI: Împrumuturi în euro pentru acoperirea deficitului bugetar

Fracvent, pe rețelele de socializare, zeci de salariați explică fenomenul.
„Oamenii au realizat că tot dau și dau dar nu primesc nimic în schimb. Cine a crezut că acest lucru putea funcționa astfel, la nesfârșit?”
„Lumea a ajuns la un surmenaj mental, nu demisionează dar nici nu mai dorește să se dea peste cap pentru a nu lăsa munca să le acapareze viața. Nu va fi nicio reacție din partea șefilor, astfel că unii vor fi și în continuare stresați ori, alții aleg efectiv să demisioneze. Alții încetinesc totul și demisionează în tăcere”.
„Nu demisionezi efectiv, doar că nu mai dai totul din tine. Lucrezi în continuare, îți faci toate sarcinile, dar pur și simplu nu te mai ghidezi după ideea că munca trebuie să fie viața ta. În realitate, nu este”.
„Unii continuă să lucreze dar, la un minimum, fără să mai creadă că dacă vor munci în plus vor obține un salariu mai mare ori că va fi promovat”.
Acestea sunt numai câteva dintre opiniile apărute în spațiul public.

Analiștii francezi explică faptul că fenomenul este real, cu precădere în rândul tinerilor. În prezent, în Franța, există o lipsă acută de personal în toate domeniile, iar anul școlar a început cu un deficit de 4.000 de cadre didactice.
Mai multe pe: rfi.ro 

CITEȘTE ȘI: “Ploieşti, Let`s play!”. Cum se va transforma orașul în Capitala Tineretului din România

Back To Top