Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

prima conectare
Categorie: Economic

 

• Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a lansat marți, programul „Prima Conectare”, care urmărește racordarea a 88.400 de gospodării la sistemele de apă şi canalizare existente, până în al doilea trimestru din 2026.
• Familiile cu venituri lunare nete mai mici de 2.550 de lei vor putea solicita o finanțare nerambursabilă de la stat, în valoare maximă de 1.900 de euro, pentru branșare.
• Află care sunt condițiile.

Programul „Prima Conectare” inițiat de Ministerul Mediului, prin care 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă şi canalizare, beneficiază de o finanțare în valoare de 168 de milioane de euro, a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Programul face parte din investiţiile şi reformele asumate în PNRR privind gestionarea sustenabilă a apei. Am alocat 168 milioane de euro pentru acest program, derulat de Administrația Fondului de mediu. Astfel, peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă şi canalizare existente", a anunțat ministrul pe pagina sa de Facebook.

În cadrul programului, începând din această săptămână, operatorii de servicii de utilităţi publice în parteneriat cu administraţiile locale pot depune cereri de finanţare pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare.

Cum funcționează programul „Prima Conectare”

Prin programul „Prima Conectare”, persoanele sau familiile cu venituri lunare nete mai mici de 2.550 de lei vor putea solicita o finanțare nerambursabilă de la stat, în valoare maximă de 1.900 de euro fără TVA, pentru a acoperi cheltuielile de branșare la rețelele publice, locale sau regionale de apă și canalizare.

Familiile interesate care îndeplinesc condițiile stabilite prin ghid se vor adresa operatorilor locali sau regionali de apă și canalizare, pentru a beneficia de măsura de sprijin. Adică banii nu vor ajunge direct la persoanele cu venituri mici, ci vor fi virați către operatorii locali pentru branșarea unei gospodării.

La rândul lor, operatorii de servicii de utilități publice vor depune cereri de finanțare (printr-o aplicație informatică destinată programului Prima Conectare) la Administrația Fondului pentru Mediu, valoarea maximă eligibilă fiind de cel mult 1.900 euro fără TVA /gospodărie. Potrivit AFM, cererile operatorilor pot fi depuse până pe 15 decembrie 2022, ora 23.59, în limita bugetului maxim eligibil prealocat.

Condiții pentru persoanele fizice

Pentru a beneficia de fondurile pentru racordarea la rețelele de apă și canalizare, persoanele fizice trebuie să îndeplinească mai multe condiții:

CITEȘTE ȘI: Parteneriate între CJ Prahova și 48 de localități, pentru investiții în sistemele de apă și canalizare

- Să fie o persoană singură cu venituri reduse sau să facă parte dintr-o familie cu venituri reduse (media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie);
- Să aibă domiciliul într-o gospodărie neracordată/nebranșată la sistemul public de alimentare cu apă și/sau canalizare și se află pe rata teritorială a unității administrativ teritoriale care a delegat operatorului de utilități gestiunea serviciului public de alimentare cu apă și/sau de canalizare, în baza unui contract de delegare a gestiunii;
- Să își exprime acordul cu privire la participarea în cadrul Programului, respectiv acordul cu privire la îndeplinirea tuturor formalităților și realizarea lucrărilor necesare pentru racordarea/branșarea gospodăriei în care locuiește la sistemul centralizat de canalizare/alimentare cu apă.
- Terenul pe care se vor face lucrările de branșare/racordare trebuie să fie liber de orice sarcini sau interdicții ce afectează implementarea proiectului, cu excepția cazului în care este afectat de o ipotecă imobiliară, să nu facă obiectul unor litigii aflate în curs de soluționare la instanțele judecătorești, să nu fie revendicat.

Obiectivul principal al programului este creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare. În esență, el vizează reducerea impactului asupra mediului al evacuărilor de ape uzate urbane şi rurale menajere provenite din gospodării.
Surse: ziarulunirea.ro, economedia.ro

CITEȘTE ȘI: Fosele septice trebuie înscrise la primărie, altfel sunt amenzi uriașe

Back To Top