Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cloud guvernamental
Categorie: Economic

 

• 85 de instituții și autorități își vor muta sistemele IT și serviciile publice electronice în Cloud-ul privat guvernamental, platforma IT care va găzdui sistemele informatice ale instituțiilor publice centrale, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.
• Din listă lipsesc momentan ministere precum cel de Interne (MAI), de externe (MAE) ori al Apărării (MApN), dar și autorități cheie precum arbitrul telecom (ANCOM).

Cloud-ul privat guvernamental, cea mai mare investiție în digitalizare din PNRR, de aproape 600 milioane de euro, este o platformă IT care va fi gestionată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) în colaborare cu STS și SRI.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) va asigura implementarea, administrarea tehnică și operațională, securitatea cibernetică, mentenanța, precum și dezvoltarea ulterioară a infrastructurii de bază a Cloudului Privat Guvernamental, a infrastructurii ca serviciu (IaaS) și a platformei ca serviciu (PaaS).

CITEȘTE ȘI: CLOUD GUVERNAMENTAL: VOM AFLA CINE NE-A ACCESAT DATELE PERSONALE ȘI ISTORICUL ACȚIUNILOR

Serviciul Român de informații (SRI) va asigura securitatea cibernetică a Cloud-ului Privat Guvernamental prin cunoașterea, prevenirea și contracararea atacurilor, amenințărilor, riscurilor și vulnerabilităților cibernetice, inclusiv a celor complexe, de tip APT, îndreptate împotriva serviciilor Cloud-ului Privat Guvernamental (software ca serviciu - SaaS) și a entităților găzduite.

O listă cu 85 de autorități și instituții publice care vor migra în viitorul Cloud privat guvernamental a fost stabilită într-un proiect de Hotărâre de Guvern aflat în dezbatere acum la Consiliul Economic și Social.

Proiectul de act normativ ar putea fi adoptat de Guvern chiar în această săptămână.

În proiectul de HG se spune că lista autorităților și instituțiilor publice se actualizează periodic în funcție de solicitările entităților publice, pentru a fi găzduite în platformă, precum și interconectarea / integrarea serviciilor publice în platformă.

Pe listă apar agenții, autorități, BNR, Consiliul Concurenței, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Camera Deputaților, Senatul, companii precum Aeroporturi București și CNAIR, dar și ministere, cu unele absențe notabile.

CITEȘTE ȘI: MINISTRUL ECONOMIEI, LA SALINA SLĂNIC: “DEGEABA RETEHNOLOGIZĂM MINELE DE SARE, DACĂ NU REPARĂM INFRASTRUCTURA FEROVIARĂ INDUSTRIALĂ!”

Pe listă nu se regăsesc deloc Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul Apărării (MApN) ori Ministerul Afacerilor Externe (MAE) sau vreo structură aflată în coordonarea acestora. Din listă mai lipsesc și Ministerul Muncii ori al Economiei, dar absența acestora este compensată de instituții și autorități aflate în subordine precum: Casa Națională de Pensii Publice, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspecția Muncii, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului sau Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Anul trecut, peste 20 de instituții publice ezitau să-și mute sistemele IT în cloud-ul guvernamental. Șase dintre acestea, printre care DNA, Curtea Constituțională, Autoritatea Electorală Permanentă și Registrul Comerțului (ONRC) au transmis că refuză să utilizeze acest sistem, în timp ce Ministerul Afacerilor Interne (MAI) dorea purtarea unei discuții prealabile pe tema utilizării infrastructurii de Cloud Guvernamental.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: CUM AFLĂ STATUL DACĂ O CASĂ DE MARCAT NU ESTE CONECTATĂ LA ANAF

Back To Top