Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Bare Minimum Mondays
Categorie: Economic

 

• După „marea demisioneală” și ”Quiet Quitting” (demisia silențioasă) apare un nou concept „Bare Minimum Mondays”.
• Conceptul „Bare Minimum Mondays” sau „a face strictul necesar la locul de muncă în zilele de luni”, a pornit pe TikTok de la o antreprenoare din SUA care spune că metoda contribuie la starea sa de bine.

După „marea demisioneală” și ”Quiet Quitting” (demisia silențioasă) apare un nou concept „Bare Minimum Mondays”. Marisa Jo Mayes, creator de conținut pe TikTok și fondatoarea startup-ului Spacetime Monotasking, care susține că ajută „antreprenorii, freelancerii și pe oricine dorește” să își gestioneze timpul, e de părere că tehnica pe care a descoperit-o o ajută să evite presiunea pe care mulți oameni o simt când se întorc luni la serviciu.

Ce susține că face ea într-o zi de luni pentru a nu se mai simți presată de „lista lungă de taskuri”:
- stabilește sarcinile obișnuite pe care le are de făcut;
- se simte responsabilă doar pentru aceste sarcini;
- continuă cu lucrurile care o fac să se simtă bine.

„Decid duminică seara care sunt sarcinile minime de la muncă pe care trebuie să le îndeplinesc luni. Apoi mă consider responsabilă doar pentru acele sarcini și decid cum să-mi petrec restul zilei. Asta înseamnă de obicei îngrijire personală sau să fac ceva care m-ar pregăti să am o săptămână foarte bună. Acest lucru se simte mult mai bine decât să începi cu o listă foarte de lungă, să faci atât de multe și apoi să te simți cu adevărat vinovat că nu ai terminat totul”, spune creatoarea conceptului „Bare Minimum Mondays” de pe TikTok.

CITEȘTE ȘI: QUIET QUITTING: NOUA ATITUDINE FAȚĂ DE MUNCĂ A TINERILOR

Antreprenoarea, care a renunțat la jobul pe care îl avea (vânzări de dispozitive medicale) pentru a-și lansa propriul business, spune că „Bare Minimum Mondays” este destul de similar cu fenomenul Quiet Quitting.
„Bare Minimum Monday a fost răspunsul meu la toată presiunea pe care o simțeam duminica și lunea. E vorba despre faptul că am respins ideea că productivitatea este mai importantă decât starea mea de bine”, susține ea.

Și un raport Gallup din 2022, care a chestionat angajați din 160 de țări, inclusiv din România, arată că 44% din respondenți au „experimentat un nivel foarte mare de stres” cu o zi înainte de a merge la job.

În plus, productivitatea la locul de muncă ar fi mai scăzută în zilele de luni și vineri, potrivit Gitnux. De cealaltă parte, un job flexibil ar creștere productivitatea angajaților, spun oamenii de afaceri, conform sursei citate.
„Este un nou concept lansat în speranța că putem păcăli munca într-un fel sau altul”
Acest concept a ajuns și în România sub o formă sau alta. Astfel, lipsa chefului de muncă într-o zi de luni nu este o noutate pentru că „mulți dintre noi își pornesc mai greu „motoarele” la început de săptămână”, susține Adrian Virna, co-fondator al firmei de HR Aqua Consulting.

„Nu cred că trebuie să considerăm ”Bare Minimum Mondays” un adevărat trend în piață muncii, cel puțin nu în România, ci mai degrabă este un nou concept lansat în speranța că putem „păcăli”muncă într-un fel sau altul”, completează el.
Conceptele de „demisie silențioasă”, „săptămâna de 4 zile” și mai nou ”Bare Minimum Mondays” au apărut în perioada post-pandemie și ar fi un efect al lucrului remote.
„Trendul” se poate vedea mai ales în cazul angajaților care lucrează remote pentru că au autonomie „în setarea programului și a activităților de lucru”.

Totuși, „nu este exclus să vedem acest fenomen și în cadrul corporațiilor cu foarte mulți angajați, unde este mult mai ușor să-ți „maschezi” muncă în diverse activități de rutină, care nu presupun un efort foarte mare”, arată co-fondatorul firmei de HR.
Astfel, angajatorii din România nu ar trebui să își facă griji în privința acestor trenduri care devin virale pe rețelele sociale.

Foto: Yahoo Finance

Mai multe pe startupcafe.ro

CITEȘTE ȘI: CLIENȚII EUROINS: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU POLIȚA TA DACĂ EȘTI ASIGURAT AL SOCIETĂȚII

Back To Top