Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

maria diana draghici psihoterapeut

 

• Dacă te gândești de ceva vreme să îți dai demisia și să te angajezi în alt loc sau chiar să îți schimbi profesia, următoarele rânduri te vor ajuta să ai claritate în pașii pe care îi ai de urmat pentru a face această trecere cu succes.
• Psihoterapeutul Maria Diana Drăghici ne propune, astăzi, trei soluții pentru a depăși cu bine frustrările și anxietatea schimbărilor în carieră.
• Primul și cel mai important pas este să intri într-un proces de creștere emoțională.

Ca psihoterapeut, am convingerea că fiecare trăiește ceea ce îi este potrivit în fiecare moment al vieții. Poate fi teribil de frustrant locul de muncă pentru care te trezești de ani de zile în fiecare dimineață și, totodată, să treacă pe lângă tine orice încurajare de a schimba ceva. Sau se poate să nu ai parte de susținerea nimănui și să înaintezi în direcția dorită de tine cu pași mici, dar constanți.

Când suntem în miezul problemei și când se-adună tensiuni, frustrări, dezamăgiri, nu avem unde altcumva să fim, este dificil să vedem soluții, să acceptăm perspective diferite, să credem că se poate și altfel. De cele mai multe ori, în această situație, nevoia noastră principală este să fim ascultați, să fim înțeleși, să fim acceptați, iar comunicarea acestei nevoi poate schimba cursul discuției chiar și cu cei dragi, care au, de multe ori, tendința să vină cu soluții la probleme pentru care noi ne dorim doar ascultare.

Presupun că ai deschis articolul pentru câteva soluții. Așadar, dacă te gândești de ceva vreme să îți dai demisia și să te angajezi în alt loc sau chiar să îți schimbi profesia, următoarele rânduri te vor ajuta să ai claritate în pașii pe care îi ai de urmat pentru a face această trecere cu succes.

Primul și cel mai important pas este să intri într-un proces de creștere emoțională.

Poate că o să-ți vină să spui: N-am nevoie de asta! Eu vreau un alt job la care să fiu mai liniștită/ să nu mai fiu umilită / să lucrez ce-mi place, etc.
Sunt de acord cu tine!
Așa cum am precizat în articolul anterior, de mai jos, când apare dorința de schimbare, apar și multe blocaje emoționale care ne încurcă.

VEZI AICI: Psihoterapeut Maria Diana Drăghici: Care sunt blocajele emoționale din cauza cărora eviți un nou loc de muncă? 

Rolul acestui proces de creștere emoțională este eliminarea acestor blocaje și transformarea convingerilor limitative interiorizate de-a lungul timpului în convingeri adaptative, care te vor ajuta să acționezi cu mai mult curaj în direcția dorită de tine.

Zilele trecute, am purtat o discuție telefonică cu o participantă a primei ediții a taberei terapeutice pe care am organizat-o la începutul verii. Participarea la această tabăra a accelerat, în cazul ei, conștientizarea că nu îi face deloc plăcere locul de muncă actual și că este tot mai intensă dorința de a lucra din pasiunea ei, pictatul, însă momentan găsește doar piedici: bani, timp, nu e suficient de bună. Sigur că aceste piedici sunt reale, nu sunt o prostie, însă, în spatele lor, se află o serie de blocaje emoționale, care sunt cauza situației actuale.

În prezent există nenumărate opțiuni pentru creșterea emoțională: programe experiențiale online, coaching, consiliere psihologică sau chiar terapie.

Oricare din aceste opțiuni te va ajuta să fii mai conștient(ă) de abilitățile tale, să găsești cu ușurință soluții la obstacole (pe care acum nu le poți vedea) și să te îndrepți cu mai mult curaj în direcția profesională dorită, potrivită nevoilor tale.

Al doilea pas, odată ce l-ai început pe primul: nu-ți fie rușine să înveți lucruri noi!

Suntem obișnuiți să gândim că doar copiii sau proștii învață și la 30 (40, 50) de ani, însă adevărul este că învățatul ajută mai mult decât și-au imaginat părinții, bunicii sau profesorii care ne-au transmis această gândire limitativă.

Domeniul în care îți dorești să începi să lucrezi este total nou pentru tine sau simți că sunt aspecte pe care încă nu le stăpânești? Sigur există un curs care să te ajute!
De ce curs și nu câteva cărți? Fiindcă suportul pe care îl primești în curs de la un mentor care s-a confruntat deja cu situația respectivă de câteva ori, împreună cu suportul pe care îl găsești printre colegi, nu se compară cu paginile unei cărți.
Vei fi surprins(ă) câți oameni aflați la maturitate încă investesc în educația lor pe plan profesional și spun asta fiindcă am întâlnit și la o parte din pacientele mele această frământare: da' nu sunt cam bătrână să merg la un curs?

Totodată, investiția financiară în cursuri profesionale nu se rezumă la câteva cunoștințe teoretice! S-ar putea ca printre colegi să găsești mai mult decât susținere.
Acesta este și cazul meu. Anul trecut am făcut un curs într-un domeniu complementar profesiei mele, și am avut bucuria să creez o prietenie cu una din colegele mele și să începem o colaborare foarte frumoasă împreună.

Și uite așa ajungem și la al treilea pas foarte important: creează relații noi cu oameni care au aceleași interese profesionale ca tine și se află (ca tine) la început de drum.

Susținerea reală a celor apropiați este foarte importantă în această perioadă de tranziție, însă cei mai mulți dintre noi nu beneficiem de ea fiindcă și cei apropiați au limitele lor.
În present, există suficiente oportunități online, de la grupuri pe Facebook în diferite domenii, la ateliere fizice în care poți participa pentru a găsi persoane aflate în aceeași situație ca tine, care te pot inspira sau susține.

Sigur că, în funcție de rănile din trecut ale fiecăruia, avem tendința să evităm oamenii sau să credem că ne vor invidia sau că ne vor trage în jos. Tocmai de-asta primul pas recomandat a fost creșterea emoțională.

Psihoterapeutul Maria Diana Drăghici este contributor la Actualitatea Prahoveană. Pe Maria Diana Drăghici o găsiți pe Facebook AICI.

CITEȘTE ȘI: Ce se află în spatele crizelor de tantrum ale copiilor. Cum îi ajutăm să se liniștească fără consecințe negative pe termen lung?

 

Back To Top