Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

texas sua garda nationala migranti mexic
  • Tensiuni interne serioase în Statele Unite, între autoritățile statului Texas și administrația federală de la Washington.
  • Problema migrației necontrolate din Statele Unite a generat un conflict constituțional între statul Texas și administrația federală de la Washington.
  • Povestea este relatată pe larg doar în presa americană, numai amintită în presa europeană. Despre cea românească ce să mai vorbim - liniște și pace.

Mișcarea periculoasă a guvernatorului din Texas

Înfuriat de letargia forțelor Poliției de Frontieră Federală în privința securizării frontierei de sud, cu Mexicul, guvernatorul Statului Texas, Greg Abbot, a îndepărtat trupele federale și a dispus ca paza frontierei să fie asigurată de forțele Gărzii Naționale din Texas. Abbot a invocat câteva amendamente din constituția americană care precizează că, dacă guvernul federal nu poate proteja frontierele și pe cetățenii săi, statele componente sunt libere să o facă.

Pe 12 ianuarie, Garda Națională din Texas a preluat paza frontierei cu Mexicul în zona Trecătorii Eagle (Eagle Pass) din Parcul Natural Shelby, pe o porțiune de 20 hectare (50 de acri), a montat garduri de sârmă ghimpată pe o distanță de 2,5 mile și a trimis echipaje cu bărci să patruleze pe râul Rio Grande.  

Guvernatorii (republicani) mai multor state americane au salutat demersul periculos al Texasului, reclamând că paza federală a frontierelor este o glumă și că migranții din America Latină intră nestingheriți, drept dovadă că numai în ultimii 2 ani în Statele Unite au intrat ilegal peste 6 milioane de persoane. Peste 200.000 ar intra lunar pe teritoriul american.

Casa Albă vine cu Decizia Curții Supreme

Pe 22 ianuarie judecătorii Curții Supreme au decis la limită o ordonanță prin care cer Texasului să permită accesul autorităților federale la zona de graniță respectivă și să fie înlăturată sârma ghimpată.

Statul Texas sfidează Curtea Supremă și Casa Albă

Administrația texană permite numai câtorva agenți au US Border Patrol să intre la punctul de frontieră și să taie niște sârmă ghimpată, numai că, după ce au terminat, texanii au montat alte valuri de sârmă.

Paramilitarii Gărzii Naționale din Texas continuă să facă pază la garduri în fața mulțimilor de migranți extenuați care abia ce au traversat Rio Grande. Unii veneau tocmai din Venezuela.

25 de state americane susțin demersul făcut de Texas

25 de guvernatori de state au salutat acțiunea lui Greg Abbot iar zece state au trimis forțe din Garda Națională să suplimenteze dispozitivul de pază de la granița texană.

Casa Albă vrea să federalizeze Garda Națională

Potrivit surselor politice, Administrația Biden ar intenționa să federalizeze Garda Națională, pentru a-i lipsi pe guvernatorii de state de mijloace militare în acțiunile lor.

Texanii au replicat că vor angaja oamenii in forțele de poliție locale și că vor face față situației.

Biden lovește în economia din Texas

Pe 26 ianuarie, președintele Biden a suspendat pe o perioadă nedeterminată exporturile de gaz petrolifer lichefiat (LNG), invocând normele climatice și încălzirea globală.  

Ghiciți cine va suferi de pe urma acestei interdicții? Exact, Texasul are cele mai mari exporturi de LNG din SUA și a cărui economie se bazează pe exploatarea petrolului și gazului natural.

Negociere sau drumul spre secesiune?

Din fericire, administrația Biden a reacționat cu tact, nu a trimis Armata să facă ordine acolo.

Totul pare mai degrabă un șantaj politic pe care îl fac republicanii, lucru ce ar preceda o viitoare negociere cu Casa Albă pe chestiunea migrației ilegale. Republicanii chiar au condiționat votarea în Congres a ajutorului financiar către Ucraina de elaborarea unei legislații  dure privind migrația.

Republicanii nu înțeleg de ce este fenomenul migrației ilegale tolerat și ce se întâmplă cu aceste milioane de oameni odată intrați pe teritoriul american, mai ales că nu au acte și nici drept de muncă legal în SUA. 

Sfidarea rămâne

Dincolo de problema migrației rămâne totuși gestul de sfidare al Texasului față de Administrația Federală, care i-ar putea încuraja pe viitor și pe alți guvernatori nemulțumiți de politicile duse de Washington.

Personal nu cred că se va întâmpla ceva major până la alegeri, dar polarizarea politică a  societății americane este evidentă. Dacă, printr-un miracol, Donald Trump ar fi împiedicat să candideze la președinția SUA sau ar putea pierde alegerile, riscul ca acest conflict dogmatic dintre republicani și democrați să evolueze într-o sciziune teritorial-administrativă devine foarte mare.

Citiți și: CELEBRA DILEMĂ: REGALITATE VS REPUBLICĂ, STUDIU DE CAZ. MONARHIA BRITANICĂ ÎN DIZGRAȚIE?

Back To Top