Categorie: Politic

Primarul Andrei Volosevici a adresat acuzații directe reprezentanților PSD și fostului viceprimar PSD Cristian Ganea, în replică la acuațiile formulate de către reprezentanții Partidului Social Democrat astăzi, într-o conferință de presă, când aceștia au reproșat actuala administrație că a pierdut finanțarea de la Banca Mondială pentru proiectul de realizare și echipare a centrului de radioterapie oncologică din Ploiești (Link articol).

„Este jenant ce s-a întâmplat astăzi. Acuză numai inepții. Eu sunt curios cum va explica domnul Ganea, fost lider al consilierilor locali PSD între 2016-2020, faptul că a refuzat banii de la CJ pentru centrul de radioterapie oncologică. E jenant să finanțezi o investiție cu 30 la sută în trei ani, după care să acuzi că nu s-a terminat investiția. În 2019 au alocat prin buget numai 6000 de lei. Au lăsat Ploieștiul cu datorii de peste 21 de milioane. Iar acum vin mirați - „adică nu e gata? (...) îi asigur pe ploieșteni că Centrul va fi gata”, a declarat astăzi 25 mai 2021, Andrei Volosevici într-o conferință organizată la Primăria Ploiești.

LIVE TEXT Declarații Andrei Volosevici

 • „Unii,  în calitatea lor de viceprimari și consilieri locali cu majoritate și în mandatul trecut și în mandatul 2012-2016, habar nu au despre ce este vorba. Sunt niște lucruri pentru care anuniți domni care au fost viceprimari și au rămas consilieri locali sau anumiți domni care au fost consilieri locali și au rămas consilieri locali și aveau majoritatea în CL s-au prefăcut că nu înțeleg niște lucruri.
 • Aparatul de la radioterapie care putea să fie adus este singurul care ține de fondurile Băncii Mondiale. Lucrul ăsta era într-o dependență clară cu momentul când se termina construcția, în speță buncărul de radioterapie. Încă de la început se știa lucrul acesta.
 • Undeva în 12 decembrie 2017 suntem acceptați în această zonă de finanțare, iar în 2018 Municipiul Ploiești a achiziționat servicii de realizare a studiului de fezabilitate.
 • Acest studiu se termină în februarie 2019, a durat un an aproape - în care se aprobă indicatorii tehnico-economici cu o valoare estimată de 14 milioane de lei.

2019 - au pus 6500 de lei în buget pentru proiect

 • Plini de grijă pentru lucrul ăsta, cei care la momentul ăsta lansează acuze, trei luni mai târziu au votat bugetul și au pus pentru acest proiect 6500 de lei. Și sunt documente pe care vi le putem pune la dispoziție. Hotărârea de consiliu local prin care s-a adoptat bugetul anului 2019 - bugetul de investiții 6500 de lei. (...) 5 luni mai târziu, cu un termen de 12 luni, se încheie un contract cu o valoare de 10.457.000 lei.
 • De aici începe o chestiune pe care nu reușesc să o înțeleg, de ce unii au invocat-o. Pentru că, de fapt, pe lângă finanțarea extraordinară de 6000 de lei, în 2020 am avut prevăzuți pe creditul Exim Bank un milion, din bugetul local 900 de mii, după care a fost o discuție întreagă, pentru că acest contract trebuia încheiat cu finanțare totală, după care s-a mers pe o asociere cu Consiliul Județean Prahova, prin care CJ trebuia să pună 4 milioane de lei ca suport, pentru a se încheia construcția cât se poate mai repede, pentru a beneficia și de aparate
 • Hotărârea de CJ există, însă dintr-un motiv pe care nu pot să mi-l explic, domnul consilier Ganea, la vremea respectivă viceprimar, trimite o adresă către Consiliul Județean și le spune că nu avem nevoie de banii ăștia în 2019 și îi roagă să îi transfere în 2020. Avem adresa primăriei de atunci.
 • În loc să se grăbească cu partea de construcție, știind foarte clar că cu cât încheiem mai repede buncărul putem beneficia de aparat, au decis că niște bani nu trebuie să fie folosiți, și atunci printr-o solicitare la CJ, domnul Ganea, șeful majorității PSD a decis ca suma respectivă să nu fie folosită în 2019
 • În anul 2020, Primăria Ploiești știind că are un contract de 10 milioane de lei, alocă un buget de un milion din buget propriu și 900 de mii din Exim, și pentru că ne-au promis CJ cu conducerea PSD la vremea aia, că ne dau 4 milioane de lei pe care nu i-au mai dat, la Ploiești s-au alocat în 2020 un milion de lei. Motiv pentru care, când am preluat primăria, pentru construcția acestui buncăr obligatorie pentru a adăposti și primi aparatul respectiv, erau alocați aproape 3 milioane de lei. Acestea sunt realitățile, în contextul în care cu toții știm că orice investiție trebuie acoperită financiar și susținută”
 • Când am intrat în mandat și am început să decidem ce se întâmplă în primărie și în concordanță cu hotărârile de consiliu local, am găsit datorii de 21 de milioane la gigacalorie, datorii de 3,7 milioane la autobuzele cumpărate cu care dansau toți în campanie.
 • Pare, în viziunea ipocrită a unora, foarte „aplecați” pe acest obiectiv, în contetul în care am preluat un buget cu foarte multe probleme și adoptat în aprilie, că trebuie să terminăm o lucrare foarte repede. Noi în 6 luni de zile ar fi trebuit să pune 7 milioane, în condițiile în care ei, în ultimii 3 ani, cu majoritate PSD, au pus 3 milioane. Mi se pare o ipocrizie.
 • dacă cineva și-ar fi dorit ca acest obiectiv să fie terminat, s-ar fi grăbit să construiască buncărul. Informațiile vehiculate în conferința PSD nu sunt reale. Vă garantez că acest aparat va ajunge la Ploiești. Cât despre ipocrizia unora, nu aș vrea să mai comentez” - Andrei Volosevici

Declarațiile viceprimarului Dan Nicodim

 • Vorbind despre ipocrizie, m-aș referi la sumele de bani pe care vechea administrație le-a lăsat ca datorii către diverse entități. Aș putea să mă refer la dezastrul de la CSM Ploiești, despre maniera în care s-a asfaltat pompieristic într-un cartier din Ploiești, Mitică Apostol, de păcăleală a electoratului. În acest cartier sunt atât de mari gropile încât pierdem mașini de gunoi. Acest obiectiv va fi realizat în Ploiești, în ciuda temerilor nejustificate ale colegilor consilieri de la PSD și Pro România, acolo îl avem pe domnul Ganea care este responsabil, în calitatea sa de fost consilier și viceprimar PSD, pentru pașii greșiți făcuți în acest proiect.

Back To Top