laura moagher strategie anti-drog
Categorie: Politic
  • Autoritățile din Prahova sunt îngrijorate de cifrele în creștere privind consumul de droguri, pe plan județean.
  • Senatorul Laura Moagher a participat, zilele acestea, la o întâlnire organizată de Prefectura Prahova cu scopul stabilirii unui plan de acțiune pentru implementarea strategiei naționale anti-drog.

Prefectura Prahova a organizat, vineri, o întâlnire amplă, la care au participat factori importanți implicați direct în procesul de prevenire, combatere și monitorizare a consumului de droguri din județul Prahova. “Pornind de la discuțiile impuse de aprobarea unui plan județean de acțiune în domeniul drogurilor, alături de coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, au fost prezenți în calitate de responsabili și coordonatori și reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, ai Structurii Teritoriale Prahova ai DIICOT, Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și ai Direcției de Sănătate Publică Prahova”, au informat reprezentanții Prefecturii.

La discuții a luat parte și senatorul de Prahova Laura Moagher, care a anunțat că, în perioada imediat următoare, vor fi majorate pedepsele pentru trafic și consum de droguri, după ce un proiect pentru modificarea Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri a fost adoptat în ședința de luni, 27 iunie, a Senatului.

VEZI ȘI: Laura Moagher: “Pentru prima dată după 1990 se va realiza o centralizare informatică, la nivel național, referitoare la copiii aflați în situații de risc și la familiile vulnerabile”

Proiectul, înregistrat pentru Dezbatere la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz, prevede pedepse de la 3 la 10 ani de închisoare pentru “cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept”. În cazul faptelor care au ca obiect droguri de mare risc, pedepsele ar urma să fie cu închisoarea de la 7 la 15 ani. De asemenea, pentru “cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, procurarea, cumpărarea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept” este propusă o pedeapsă de 1 până la 5 ani de închisoare, respective 2 până la 7 ani dacă este vorba despre droguri de mare risc.

VEZI ȘI: Festival presărat cu ciuperci halucinogene, cocaină, MDMA și canabis la Azuga. Șapte persoane audiate

Suplimentar, sunt propuse pedepse între 3 și 10 ani de închisoare pentru “punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlul, a unei locuințe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri”.

Back To Top