laura moagher
Categorie: Politic
  • Senatorul de Prahova Laura Moagher subliniază că România “trebuie să participe activ” la decizia care va fi luată, la nivel european, cu privire la reducerea consumului de gaz.
  • Parlamentarul îi cere ministrului Virgil Popescu să prezinte public opțiunile țării noastre.

Laura Moagher arată că decizia privind regulamentul propus de Comisia Europeană privind reducerea consumului de gaz cu 15%, între august 2022 și martie 2023, este “majoră” și “trebuie foarte bine fundamentată”.

“Având în vedere că reuniunea miniștrilor Energiei din UE va avea loc peste câteva zile (26 iulie), PSD îi solicită ministrului Virgil Popescu să prezinte urgent în Coaliție o analiză din care să reiasă clar dacă România are sau nu alternative pentru a înlocui reducerea consumului de gaze de 15% cu alți combustibili pentru asigurarea necesarului de energie pe perioada iernii. În funcție de această analiză, Coaliția și Guvernul vor stabili dacă România va susține sau nu propunerea Comisiei Europene”, a declarat senatorul PSD de Prahova.

Moagher arată că „decizia aprobării regulamentului propus de CE se va lua cu o majoritate calificată în cadrul unei reuniuni de urgență a miniștrilor energiei din statele membre”, iar „România trebuie să participe activ la această decizie, respectiv trebuie să își fundamenteze bine poziția înainte de reuniunea de la Bruxelles, iar apoi să își argumenteze temeinic punctul de vedere în cadrul dezbaterilor”.

În opinia sa, “România poate accepta Regulamentul propus de Comisia Europeană doar în măsura în care are alternative pentru a reducerea gazelor astfel încât să fie asigurat necesarul de energie pentru populație și economie”.

VEZI ȘI: Laura Moagher: PSD nu va vota pentru moțiunea ministrului Energiei, Virgil Popescu

 

Back To Top