Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Cătălin Predoiu
Categorie: Politic
  • Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a subliniat, într-un mesaj transmis sâmbătă, importanța activității derulate în sistemul care se ocupă, printre altele, de reabilitarea socială a infractorilor.
  • Ziua Probațiunii din România este marcată anual, la data de 3 septembrie.

Cătălin Predoiu a ținut să-și felicite colegii din sistemul de probațiuni, “pentru activitatea profesională care contribuie la înfăptuirea actului de justiţie, menţinerea siguranţei comunităţii, reabilitarea socială a infractorilor şi diminuarea riscului de săvârşire a unor noi infracţiuni”.

“În această zi aniversară, vă reasigur că dezvoltarea sistemului de probaţiune reprezintă o prioritate pentru conducerea Ministerului Justiţiei, atât în ceea ce priveşte extinderea schemei de personal cât şi asigurarea infrastructurii necesare unei bune funcţionări” le-a mai transmis ministrul angajaților din sistemul de probațiune cărora le-a urat, printre altele, să se bucure de “respect din partea cetăţenilor”.

Ziua Probațiunii din România a fost consfințită prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 1959/C din data de 29 septembrie 2011, cu ocazia împlinirii a ”10 ani de Probațiune în România”. Data de 3 septembrie 2001 a devenit astfel reperul în timp a înființării serviciilor de probațiune și intrării acestora în sfera instituțiilor din Sistemul Justiției din România, după ce între anii 1996 – 2001 în țară funcționau 11 servicii de probațiune experimentale. În prezent, Sistemul de Probațiune din România funcționează în cadrul Ministerului Justiției și este organizat pe două paliere: Structura centrală, Direcția Națională de Probațiune, instituție publică cu personalitate juridică, aflată sub coordonarea directă a ministrului justiției; 42 de servicii de probațiune locale, cu acoperire națională (41 de județe și Municipiul București), formate din consilieri de probațiune coordonați de șeful serviciului.

VEZI ȘI: Ministrul Cătălin Predoiu, de Ziua Justiției: “Succesul va atârna de cooperarea dintre cele trei puteri constituționale ale statului”

Probațiunea reprezintă o sancțiune penală, alternativă la pedeapsa cu închisoarea, aplicată în anumite condiții persoanelor care au săvârșit infracțiuni. Probațiunea presupune menținerea în libertate a persoanelor sancționate/condamnate penal (minore și majore) și respectarea unor măsuri și obligații impuse de instanța de judecată. În timpul executării sancțiunilor penale, consilierii de probațiune supraveghează modul de respectare a condițiilor impuse și aplică proceduri specifice de lucru care au drept țintă factorii de risc și nevoile criminogene ale peroanelor sancționate cu scopul reintegrării acestora în comunitate.

Back To Top