Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

solstitiul de vara
Categorie: Timp liber

 • Solstițiul de vară, cunoscut și ca Ziua Mondială a Soarelui, are loc pe 21 iunie, fiind momentul în care începe vara din punct de vedere astronomic.
• Solstițiul de vară este cea mai lungă zi din an.
• De această zi sunt legate multe tradiții și superstiții populare.


Solstițiul de vară este o zi marcată de o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcţia Soarelui. După momentul solstițiului de vară, durata zilei va începe să scadă. Pe de altă parte, durata nopții, să crească, timp de șase luni, până la 21 decembrie, momentul solstițiului de iarnă. În urma acestui fenomen, ambele emisfere terestre sunt iluminate inegal de Soare în decursul unul an, fapt ce duce la, latitudini medii, inegalitatea zilelor și a nopților, dar și succesiunea anotimpurilor.
Solstițiul de vară va avea loc la data de 21 iunie 2022, ora 12:14, iar soarele se va afla la cea mai mare înălțime, mai exact la culminația de 67° 52′ deasupra orizontului și va lumina pentru mai bine de jumătate de zi. Astfel lumina astrului se va afla pe cer pentru o durată de aproximativ 15 ore și 32 de minute, iar noaptea nu va avea decât 8 ore și 28 de minute de întuneric.
Ziua solstițiului de vară, considerată și Ziua Mondială a Soarelui, este asociată cu numeroase tradiții. În preajma solstițiului, pe data de 24 iunie, sunt sărbătorite Sânzienele sau Drăgaica.

CITEȘTE ȘI: PICTURĂ: Gheorghe Mosorescu, despre „Universuri paralele”

Există, însă, locuri în care oamenii încă sărbătoresc Ziua Soarelui ca în vechime. Tradițiile acestei sărbători au ca scop noi începuturi, iar Soarele este celebrat prin petreceri, cântece, dansuri, focuri mari și picnicuri în aer liber. Cu sute de ani în urmă, solstițiul de vară era și prilejul de a calcula momentele importante ale muncilor agricole. Se spune că energia solstițiului de vară este energia pasiunii, creativității, virilității și belșugului. Dacă faci baie în lacuri sau râuri în această zi, efectul este unul curativ și constituie un ritual de renaștere. De asemenea, în credința populară se spune că solstițiul de vară este benefic și asupra schimbărilor în dragoste, sănătate și prosperitate. Magia practicată în timpul solstițiului are puterea de a materializa dorințe ori aspirații greu de realizat, titrează libertatea.ro. De asemenea, Ziua Soarelui era o perioadă populară din an pentru organizarea nunților și petrecerilor. Încă de pe vremuri se credea în energia solstițiului de vară, magia practicată în timpul solstițiului, deoarece aceasta avea darul de a îndeplini dorințele ori aspirațiile care, aparent, erau imposibile. Se spune că, datorită puterilor magice ale focului de solstițiu, fetele își puteau ghici viitori soți. Flăcările focului alungau demonii și spiritele rele. De această ocazie este legat și un ritual de transformare a unei bijuterii din aur în talisman. Orice bijuterie preferată, înainte cu o zi de solstițiu, este pusă într-un vas rezistent la foc, iar înăuntru se pun ierburi aromate (cimbru, rozmarin, mușețel, lavandă, sunătoare), deoarece reprezintă elementul pământ. În dimineața zilei solstițiului de vară, se scoate bijuteria din aur și se pune într-un vas cu apă curată, apoi se trece prin flacăra unei lumânări galbene ori aurii. Astfel se spune că bijuteria este purificată datorită elementului focului.

VEZI ȘI: Președintele Franței vine marți în România

Back To Top